Milyen mélységig érdemes lefúrni, ha csőkutat szeretnénk? (40 cm átmérővel)
Nem felszíni szivattyúval, hanem búvár/csőszivattyúval hozzák fel a vizet!
tavaly fúrattam, 13m-nél már volt víz de jócskán alá kellett menni, hogy vízmenyiség is legyen, a vízoszlopod magassága fogja meghatározni a kút használhatóságát minél nagyobb annál jobb, nálam belementek egy homokos részbe 28 m-nél az egész visszaiszapolódott emiatt és nem lehetett használni, ásattam egy másikat, most van egy 15m-es ásott kutam 2m vízoszloppal ez bevált.
Nézd meg a környéken levő kutak milyen mélyek, az alapján megtudod milyen mélyen van a víz, az alá kell menned.
64 m es a kutam,8 m es vízoszloppal .110 mm a cső,minőségű,nagy nyomású.A fúrás átmérője 160 mm .
Percenként 38 l nyom a szivattyú fel .Hőfoka 8 C .Ez már azért nem rossz .A legnagyobb szárazságban is hozta ezt a mennyiséget,akár egy óra hosszant is . /Zala /
Nálunk 18 méter mély a kút, ehhez képest elég jó minőségű is. Nyáron simán bírja a locsolást, autómosást, még sosem volt vízhiányunk, jól sikerült.
Nagypapám egy baromira homokos területen él, nála 48 méterig fúrtak le, mire vizet találtak.
Meg lehet oldani a felhozatalt mélyebbről is, ebből nem kell problémát csinálni. Keress olyan kútfúrót, akinek megvan az ilyen mély kúthoz is a megfelelő technikája és esze!
Kérdező !
Ha a felszínről fel kell szippantani a vizet,akkor a külső légnyomás tolja fel a csőben ezt a vizet.
A Föld nevű bolygón ez 9M többről nem lehetséges,mert nincs akkor légnyomás hogy magasabb vízoszlop képződjön.
A Mélykút szivattyú az már Más !!,,,az tolja a vizet !
Ilyenkor akár több száz méternyit is fel lehet tolni ipari szivattyúkkal, (ha merülő szivattyúról van szó),hisz a szivattyú teljesítményétől függ hogy milyen magasra lökjük a vizet.
Szóval nagyon nem mindegy milyen típusú szivattyúval van dolgunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!