Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tud-e valaki fák metszésére...

Tud-e valaki fák metszésére videót ajánlani?

Figyelt kérdés
Végignéztem a You Tube-on az okos semmit nem érő felvételeket. A híres Bálint gazda csak fizetőst ajánl és nem tér ki a részletekre. De a többi sem, így nem lehet kivenni mit miért kell csinálni. Sajnos a látáscsökkenésem miatt az olvasás nagyon nehézkes. Inkább hallani és részben látni szeretném a részleteket.
2014. febr. 6. 03:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Van nekem egy kertészmérnök ismerősöm, akit többször kértem, hogy magyarázza el nagy vonalakban, hogyan is kell fákat metszeni. A volt a válasza, hogy fél óra alatt akarod megtanulni, amit én öt évig tanultam? Kicsit túlzott persze, de én is azt hiszem, hogy a metszést nem lehet könyvből vagy oktatófilmből megtanulni. Kimész valakivel a gyümölcsösbe, és napokon át nézed és figyeled és közben tanít téged. A szőlőt egyféleképpen metszik, a gyümölcsfákat másképpen, a kisebb bokrokat pedig megint másképp. Szóval ne úgy képzeld el, hogy valaki elmagyarázza neked és pár óra múlva már tudsz is metszeni.
2014. febr. 6. 08:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Akkor keressük együtt, mert nekem is pont ez a gondom.

Ősszel ültettem meggy és alma vesszőket és egy naspolyát.

Mi a fenét kell kezdenem azzal az egy szál bottal, várjam meg, amíg kihajt, aztán a klasszikus megoldással (kifelé álló rügyre) vágjam vissza a kívánt törzsmagasságban? És kordonos fát is szeretnék az egyik almából..Lehet hogy nagy falat lesz, ha nem találok segítséget.

2014. febr. 6. 17:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Privát üzenetet írtam, olvasd el. Szerintem meg lehet tanulni, különben nem csinálnának videót róla. Csak ne várd, hogy rögtön menni fog.
2014. febr. 6. 17:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.Nagyon nagy bajom nics a fákkal, igaz 53 db van, csak az egyik évben alaposan , lelesve egy szakembertől megmetszettem. Utána nőt egy csomó vékony szál, és egy erdő alakult ki. Na evvel már nem tudok mit kezdeni. A szőlő az tényleg egyszerű, van 42 ribizli, azokkal sincs gondom.

Különben én épületgépész vagyok . A suakmát 3 évig tanították de pik-pak meg lehet csinálni a házakban és a lakásokban. Nem kell hozzá nagy tudomány.

2014. febr. 7. 06:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Ja bocs. Találtam videot, de ott olyan gyorsan levágja éd nem mondja el, hogy miért pont itt, hány szem maradjon és miért,a hsszú éves hajtást melyik fán, miért pont ott vágja el stb. Korábban olvasgattam , míg láttam rendesen könyveket, csak sajnos rájöttem, hogy csak akkor jegyzem meg valamit, ha közben hallom is. Abban minden fa metszése le van írva, csak amikor termőre fordul, meghalt a dolog.
2014. febr. 7. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!