Egy 40 éves sárgabarack fát milyen módon lehet "szaporítani"?
Figyelt kérdés
Azt tudjuk persze, hogy egy kisfába kell átoltani. Ennek pontos menete érdekelne. Köszönöm!2014. jan. 30. 22:18
1/3 anonim válasza:
Ami barackot eddig vettem, annak mind mandula volt az alanya. Persze ez nem feltétel. A menetét sajnos nem tudom, azaz igen, de gyakorlat híján nem akarok okoskodni.
2/3 anonim válasza:
Úgy tudom, oltással vagy szemzéssel is lehet. Nekünk szilvafában van, de egy tapasztalt gazdaboltos, vagy facsemetét áruló kertészetes tud segíteni.
3/3 anonim válasza:
Az őszibarackot szokták keserűmandulába, nem a sárgát. (De az is csak meszes talajon jó, az ország legnagyobb részén a vadőszi jobb alany.)
A sárgabarackot általában mirabolánszilvára szokták, amit fosókaszilva néven nagyjából mindenki ismer.
Ilyenből kell sarjat vagy magoncot ültetni, és lehet oltani, szemezni. A neten százféle képes leírást lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!