Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kaptunk kaktuszt. Mit csinálja...

Kaptunk kaktuszt. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Kaptunk egy rakat kaktuszt.

[link]

A képen kékkel bekarikázottl van most szó. Letörtem belőle egy ilyen miki egér alakot (a tetejéről), amilyet kékkel a képre rajzoltam. Ha azt földbe dugom, vagy vízbe teszem meg fog maradni? Lesz gyökere?

2009. dec. 4. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen, földben gyorsan kigyökerezik HA NEM ÖNTÖZÖD legalább két-három hétig. Vizben is lehet gyöketeztetni, csak utánna nehezen szokik át a földbe, ha beülteted.

Nagyon világos helyen kell tartani és keveset locsolni.

2009. dec. 4. 16:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Amúgy nem tudod, hogy ennek a fajtának mi a neve? Gondolom nem Miki egér fej... :D
2009. dec. 4. 16:43
 3/8 anonim ***** válasza:
medvetalp ha jól emlékszem
2009. dec. 4. 16:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Opuntia - de nem tudom, pontosan melyik faj, a virágáról lehet eldönteni. Egyébként ezek fagyálló kaktuszok, ha van olyan hely a kertben, ahol télen se kap túl sok vizet, akkor ki lehet ültetné és minden évben újra kihajt és egyre szebben virágzik.

A Google-ban illetve a Vikipédiában tudsz róla keresgélni.

2009. dec. 4. 16:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez egy Opuntia.
2009. dec. 4. 16:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekünk is van ilyen 4 nagy cseréppel. Simán földbe ültesd el,nagyon könnyű szaporítani.
2009. dec. 4. 17:07
 7/8 A kérdező kommentje:

Így jó, vagy tegyem mélyebbre?

[link]

2009. dec. 5. 13:46
 8/8 anonim válasza:
Tökéletes. Így ki tud gyökerezni. Nálam ez a fajta kaktusz a sziklakertben "bandázik".
2009. dec. 5. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!