Használhatom a későbbiekben is a már bekevert tápoldatot?
0,1 literes Vitaflóra nevű tápoldatot adtam tegnap a növényeimnek, de még maradt a flakonban a vízben elkevert tápoldatból. Azt mondták, hetente kell adni ezt a növényeknek, de télen csak kéthetente lehet.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt a megmaradt tápoldatos vizet felhasználhatom-e 2 hét múlva? Vagy minden alkalommal új bekevert oldatot kell adni a növényeknek?
Elvileg felhasználhatod, de elötte nagyon alaposan össze kell rázni újra, mert a tápsók lerakódnak az aljára, és felrázás nélkül az elején jóformán csak víz jön ki, a végén meg igen tömény oldat, amitöl elpusztulnak a növények. Ezért kell elöször felrázni, hogy elkeveredjen megint.
Én személy szerint ezért szoktam mindig frissen készíteni.
Elvileg felhasználhatod, de gyakorlatilag nem biztos.
A csapvíz tele van mindenféle anyagokkal, pl. klórral, amik reakcióba léphetnek két hét alatt a tápoldattal. Vagyis, az egész biztos, hogy valamilyen mértékben reakcióba lépnek, csak az a kérdés, hogy mennyire.
Szóval vagy-vagy.
Én inkább ki szoktam önteni a kertben valami növényre, nem nagy mennyiség.
Háát igen, ez a baj, hogy fogalmam sincs arról, ez hogyan működik.
Elültetted a bogarat a fülembe, most már fogalmam sincs, mit tegyek. :D A biztonság kedvéért lehet hogy mégis kiöntöm, nem akarom hogy bármi bajuk legyen a virágaimnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!