Mit csináljak az amarilliszemmel?
2012 novemberében vettem, elvirágzott, de mivel nem nagyon értek hozzá, igy nem csináltam vele semmi különöset, hagytam cserépben, néha öntöztem, hatalmasra nőttek a levelei de 2013 őszén hiába vártam nem virágzott. Nemrég elkezdtek sárgulni a levelei és a gyökerei is már úgy elburjánztak, hogy kilógnak a cserép alján, pedig jó nagyba ültettem át nyár végén. Utána olvastam, hogy pihentetni kell, tápoldatozni, visszavá
gni... De mit mikor kell? Most mit csináljak vele, levágjam a leveleit, kiszedjem a cserépből vagy levigyem a pincébe? Valaki részletesen elmagyarázná a gondozását?
Ja, beírod a gugliba, hogy amarillisz, és legalább 1000 helyen leírják a tartását.
Ősszel nem virágzik, csak speciális kezeléssel.
Megpróbálhatod éppen virágoztatni, ha legalább 5-6 cm átmérőjű, a kicsi nem virágzik.
Nem kell vele csinálni semmit, csak leviszed a pincébe, ahogy van, és ha elszáradtak a levelek, csak akkor vágod le őket. 2-3 hónap múlva felhozod a lakásba, de nem öntözöd, csak ha a virágbimbó megjelent. Ha nagy levelei nőnek így öntözés nélkül (20 cm + ), akkor már nem lesz virág, kezdheted rendesen öntözni, és hízlalni a hagymát a virágzáshoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!