Kezdőoldal » Otthon » Kert » Elektromos láncfűrésszel...

Elektromos láncfűrésszel tudok ölfát vágni?

Figyelt kérdés

2014. jan. 3. 18:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Á, megjavult az első link, honlapprobléma lehetett.

A zöld Bosch gépek háztartási használatra valók, azaz nem túl nagy igénybevételre. De egy darabig nyilván bírják ezek is.

2014. jan. 3. 21:07
 12/20 A kérdező kommentje:

Akkor a Makita sokkal jobb választás!

Köszönöm! :)

2014. jan. 3. 21:36
 13/20 anonim ***** válasza:
Az"amilyet hoznak"átmérő az lehet ám 30-40-50 centis átmérő is,ami még jófajta benzinesnek is izzasztó. Ezzel csak arra célzok hogy egy elektromosnak az ereje kb harmada a benzinesének,és most nehogy elkezdj kilowattokat hasonlítgatni.Az elektromos csak reszeli a fát,ácsoknak való,cserépléchez.Egy profi kézifűrésszel hamarabb kettévágok egy rönköt mint elektromos tökgyaluval.Találj ki más megoldást tüzifa aprításra,legjobb egy szalagfűrész vagy körfűrész,végső esetben benzines láncfűrész,azonban a kopó alkatrészek magas ára miatt olcsóbban kijössz ha összevágva veszed a fát.És most segíteni akartam :)
2014. jan. 4. 07:53
 14/20 anonim ***** válasza:
63%
Igaza van az előttem szólónak. Azért kérdeztem milyen célra kell .Ha rendszeresen tüzifa vágásra kell gyorsan felejtsd el az elektromost még akkor is ha Makita. Nekem egy kissebb Makitám volt benzinesbe és az se bírta a megterhelést 5 év alatt tönkrement.60 Ezerét vettem és kuka. Vettem egy Huqvarnát , na ez bírja.
2014. jan. 4. 09:23
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Úgy néz ki még is csak benzinest veszek mert azt tudok olcsóbban,igaz nem egy sthil,de majd megpróbálok vigyázni rá és kímélni valahogy a gépet...Na meg bejáratni..... :)

2014. jan. 4. 10:57
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

1800w,elektromos fűrészem van,35cm lappal,edig nem volt akadály ,csak ha vastagabb a fa ,akor átfordítom és kész,

Az obi ban van egy 2400w,"német " fűrész ,nézd meg .

Nem kell benzin meg olaj.

De csak ház kürül használhatod.

2014. jan. 6. 17:12
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. jan. 6. 22:42
 18/20 anonim ***** válasza:
Azért megnézném hogy tíz köbméter vastag száraz akácot mikorra reszelsz el elektromos fűrésszel,szerintem rögtön három fűrészt vegyél,mert annyi elfogy mire végzel.
2014. jan. 7. 13:29
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó.

Minden csak idő kérdése,3erdeikm,tuskóztam fel és hasgattam össze baltával,6óra alatt szép nyugisan,Igaz ,az 1800w gépem Husqvarna.A neten vettem használtan 15000ft,ért.Átnéztem ,új lánc és vezető,után csak az olaj kell bele,és a láncot reszelni,hogy jó éles legyen.

Oké,tudom ,hogy nyomába se lép a benzinesnek,de ha van rá idő,nyugisan bármilyen fát összevágok,és össze is vágtam 48cmátméröjű rönköt is.Ja és mind kemény fa.

Úgy hogy idő és türelem ,gyújtóst terem!

2014. jan. 7. 18:06
 20/20 anonim ***** válasza:
Stihl Mse2000w-os gépe megveri a Stihl Ms211-gépet.Láncsebességben totál azonosak de az elektromos nyomatékosabb.Mindkét géppel rendelkezem napi szinten használom őket.Fa darabolásra mégis a benzinest ajánlom-könnyebb vele mozogni.Legalább 40ccm vagy a feletti legyen és nem kell a legdrágább.Sokszor nekem is jön 40-50cm rönk az kb 80-100kg megnézném azt a fickót aki pár órán keresztül pakolja fel a szalag-körfűrészre...Botfához tökéletes a körfűrész,aki ezt ajánlotta valószínűleg ilyesmivel találkozott csak.
2020. jún. 14. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!