Kezdőoldal » Otthon » Kert » Lehet nekem így valaha diósom?

Lehet nekem így valaha diósom?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy anyámnak van 2 hektár földje van ő őstermelő igazolvánnyal is rendelkezik. A föld most szántó státuszban van. Nem olyan régen kitaláltam hogy diófákat kellene ültetni bele úgy hogy megpályázom. Anyum azt mondta ha dudok kezdeni valamit a földel akkor nekem adja. Mik lehetnek a buktatói ennek az egésznek?

2014. jan. 3. 14:24
 1/9 A kérdező kommentje:
Egy egyszerű gyári munkás vagyok. A végzetségem Mezőgazdasági gépszerelő de sohasem dolgoztam benne. Nincsen őstermelőim.
2014. jan. 3. 14:31
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Valamiért az ugrott be, hogy nagyon sok idő kell ahhoz, hogy teremni kezdjen.
2014. jan. 3. 14:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem egy olcsó befektetés lenne .A megtérülése nagyon lassú .Mivel ezek a fák csak nagyon lassan növekszenek,a területet meg folyamatosan gondozni is kell.Ez időben is hasznosítani kellene valamire .Minimum 10 év .A dió termése is legtöbbször az időjárásra van bízva .Fagyra érzékeny .Egy késő tavaszi fagy viszi a termést is .

Utána csak szépen zöldellnek a fák,mint a pálma liget .

2014. jan. 3. 16:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Lepermetezed meg a gazt lenyírod. 200-300 fát meg egyedül is meg metszek. Már ha kell eggyáltalán az adott évbe.
2014. jan. 3. 17:02
 5/9 anonim ***** válasza:
47%
Az a mondás, hogy a diófát az unokáinknak ültetjük.
2014. jan. 3. 18:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Az oltványoknak a nyocadik évben már rendes mennyiségű termésük van.
2014. jan. 3. 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Csak, hogy valami jót is írjon valaki:

Én 10 éve kaptam apósomtól egy csenevész vadhajtást a diófájáról. Ledugtam a kertben, azt hittem meg se fogja majd, de már vagy 6 éve terem. Persze először csak pár szem volt rajta. Most már vagy 6 méter magas, nő mint a barom, pedig én is úgy tudtam, hogy az unokák fognak enni róla.

Más: nem vagyok biztos benne, hogy a diót szokták metszeni, legalábbis felénk max. a túlzottan lelógó ágakat szokták levágni. Alatta meg nem sok minden terem, ha a lehullott levelet nem szeded fel, így gazolni se szükséges.

Szerintem

2014. jan. 3. 19:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Az oltvány dió telepítés utáni években is terem pár szemet.

És 5-8 év múlva már értékelhető mennyiséget.

A 100 évesek valóban az unokájuknak ültetik.

2014. jan. 3. 22:30
 9/9 anonim ***** válasza:

A Klapka György is hozzáfogott az arany mellé diót termelni! Nézz utána a neten! És valóban az oltványok normál gyümölcsfaként teremnek, nem pedig az unokáknak.

Sok sikert hozzá!

Apropó: a mandulára nem gondoltál?

2014. jan. 5. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!