A kútfúróknak minden áron vízzáró réteg alá kell fúrniuk?
... olyan veteményeket, konyhakerti növényeket stb. amiket utána meg szeretnél enni.
Ez lemaradt a mondatod végéről.
Értem! Eddig már nem jutott el az eszem :) De lehet olyan kutat fúrni aminek stabil a vízhozama ugy is ha nem furattam a vizáró réteg alá? Így is lehet épkézláb kutam?
csak azért kérdezem mert biztos olcsobb lenne a fúrás is meg igy még nem kellene semmilyen adót fizetni csak a jegyzőhőz menni vele.
Én úgy tudom kb 12 m ig csak az önkormányzatnál kell bejelenteni a kút fúrást.Felette 50 m ig ugyan ott engedély köteles .Felette már vízügyi hatóság jön .
A talajvízben a kútfúrók nem szoktak megbízni,mert az pont akkor nincs mikor kellene hogy víz legyen .
Az 1-2 ezer forintos m kénti tarifát el lehet felejteni .
Egy 12m es kút,kb 120-160 e közt van .Milyen anyagok ,csövek vannak beépítve .
Az én 60 m es kutam ,mindennel együtt kb 10 éve közel 700 e volt .
Hol laksz komám a sivatagban?
Vagy nagyon átvertek, vagy nem tudom, de horror árat mondtál.
Továbbá a sima 60 mm- es kút nem bejelentésköteles.
Az e felettieket valóban be kell jelenteni és engedélyeztetni, sőt a 110 mm felettieket óráztatni is kell.
A felső vízréteget azért nem szeretik a kútfúrók 10 és 20 méter közt, mert ha csak egy kis gödröt talált amiben van víz, akkor egy két nap múlva visszahívod, hogy rossz kutat fúrt neked, mert nem ad vizet.
Nálam 38 méteren van a köpenycső alja, van olyan időszak, hogy két hétig non- stop megy rajta a nem kis teljesítményű szivattyú, de még sosem kopott el a víz.
Ihatnék is a vízből, nem gázos, csak egy kicsit nagyon vasas, így kellemetlen vas szagú.
Viszont 4 fokos, hűteni kiváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!