Vajon haldoklik a húsevő növényem?
Üdv!
A nyár végén vásároltam egy húsevő növényt méghozzá egy vénusz légycsapója egyedet. Alaposan utánanéztem a gondozásának, a talaja jelenleg tőzegmoha, esővízzel locsolom, és a tálcájában mindig van víz. eddig szépen nőtt a kicsike folyton hozott új hajtásokat, sőt virágot is szeretett volna de azt levágtam, mert állitólag nem élné túl hazánkban a virágzást. Történt pár hete h sajnos leesett az ablakpárkányról az ágyra(mivel ott valamivel több a fény mint az asztalomnál. azonnal vissza tettem a cserepébe stb. de azóta folyamatosan elfonnyadnak(nem pedig elszáradnak) a levelei. Már csak 1 működő levele van(amivel ráadásnak egy legyet is fogott) és nem tudom h mit tehetnék vele. Ugyanakkor viszont új hajtást is hoz, na meg virágot is ami nem tudom h mennyire fura mert ebben az évben a második lesz o.O . Ja és még ráadásnak, karácsonyi ajándékom illatgyertya volt kis mécsessel, sajna az illatgyertyából felszálló gőzök/illatok a növényke vizére csapódott le :/// na most a vizét kiöntöttem és a földjét átmostam tiszta vízzel. Mit gondoltok valamelyik esemény lehet a ludas a növényke pusztulásában? Rakok fel képet is róla.
Sajnos csak ide tudtam képet feltölteni, mert a képfeltöltőkön nem jeleníti meg teljesben a képet, én meg sietek és most nem érek rá ezzel vacakolni. Előre is köszönöm a válaszokat!!
Szia!
Nekem is van Vénusz légycsapója virágom... Úgy mond "tapasztalt" vagyok. Kezdjük az elején.
Jól tetted, hogy le vágtad a virágát mert azt nem éli túl.
Amivel legyet fogott az úgy fog elszáradni, hogy előtte hoz kb. 3 db levelet legalább... Azért hozta a második virágot mert legyet fogott és úgy mond energiára kapott + nem volt neki sok levele. A Karácsonyi illat gyertyának a lecsapódása nem okozhatott nagy kárt benne ha kiöntötted a vizet. A pusztulást a föld átmosása okozta mert kimostad a földből azt a kevéske tápanyagot is ami a "nehezebb" időkre van tartogatva. Nyáron legyet fog, télen hibernálódik és a földből veszi a tápanyagot.
Képet nem tudtam meg nézni de olvastam, hogy már elfonnyadt de én a helyedben meg próbálkoznék még egyszer vele ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!