1700 négyzetméter szőlőt ültetek majd egyszer. Mennyi hordót vegyek a bornak?
Mindenképpen olvasgass szakirodalmat a hordó vásárlás előtt.)
Mire a hordóról kell gondoskodnod, eltelik vagy négy esztendő, ha jövő tavaszon telepítesz is.
Addig a következő teendők vannak:(teendők helyett írhattam volna költségeket is)
-talajminta-vétel
-talajvizsgálat
-tápanyag pótlás (szerves, és műtrágya, esetleg meszezés)
-fordítás (rigolírozás)
-oltvány megvásárlása, elültetése
-támberendezés kiépítése
-a terület folyamatos gyommentesen tartása
-növényvédelem
-rengeteg kézi munka(termőalapok kialakítása, törzs nevelése, metszés, zöldmunka, stb)
1700 négyzetméter az ugye olyan 480 négyszögöl, ezen átlagos évben, átlagos hozamú fajtából, 13-16 mázsa terméssel számolhatsz, ami szintén átlagos évben 70%-os lékinyeréssel 8-10 hektoliternyi egyszer fejtett bort eredményez. Természetesen évtől függően 50%-os eltérések is lehetnek, de olyat is tapasztaltam, hogy egyetlen kiló sem termett.
Nem könnyű szakma ez, de hajrá!
Természetesen jobb az őszi telepítés, mint minden hasonló növénynél.
Aki lepontozott kiegészítené 100%-osra az általam leírtakat?
Kész vagyok tanulni a szakmát...
Vagy egyszerűbb név nélkül sunnyogni????
Tanulmányozz szakkönyveket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az új hordó nagyon kényes.
A használttal meg vigyázni kell ,tiszta legyen és kénezni havonta,stb......
Kérlek, ne értsetek félre, nem szoktam a pontozással foglalkozni, igyekszem a legjobb tudásom szerint segíteni akinek tudok. Bevállalok néha nem kevés iróniát is, természetesen vica-versa.
Csak úgy szemet szúrt, de mint írtam, szívesen olvasok okos dolgot bárkitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!