Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tehetek fel nádat a kerítésre...

Tehetek fel nádat a kerítésre a szomszéd átlátása miatt? Joga van azt mondani, hogy szedjem le, vagy letörnie?

Figyelt kérdés

Kis 1,5m-es drótkerítés van köztünk.

A kutyái folyton ugatnak engem, és látni sem akarom őket mert folyton ki-be mászkálnak, és nem vagyok rájuk kíváncsi!

Feltehetek nádat a kerítzésre, hogy ne lásson át?

Joga van azt mondani, hogy szedjem le? Vagy fogni, és letörni?

2013. dec. 25. 14:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%
*Néhány
2013. dec. 25. 23:24
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

Már írták, jogilag melyik kerítés a tiéd, ha szemben állsz a telekkel, de ha megbeszéled a szomszéddal, akkor gondolom, ő is belemenne az átlátás megakadályozásába.

Én kutyás vagyok és hasonló okok miatt tettem fel körben lamellás kerítéselemeket, persze az összes szomszéddal egyeztetttem előtte.

Az a baj, hogy elég alacsonynak tűnik a kerítésetek, de ha elég stabilak a kerítésoszlopok, közéjük lamellás kerítést simán fel tudsz szerelni (az uralkodó széljárást vedd figyelembe, amennyiben nem masszív a szerkezet). A lamellás kerítéselem a legolcsóbb megoldás, ha lekezeled lazúrral akkor akár egy évtizedre is megoldást nyújthat. Sőt, én néhol futattam rá vadszőlőt, vagy borostyánt is, úgyhogy 2 méter magas, átláthatatlan, mégis organikus, szép kerítésünk van, mindenki legnagyobb örömére.:)

2013. dec. 26. 00:10
 13/21 anonim ***** válasza:
78%
Előző vagyok, egy 180x180-as elem általában 2900-3400-ft körül van, egy 180x150-es nyilván valamivel olcsóbb, ehhez érdemes nagy kiszerelésű lazúrt venni, nekem ár/érték arányban legjobban az aldi vödrös jött be, az 10 liter és kb 3400 ft. Biztos a pala olcsóbb, de szerintem ez szebb, és mivel ezt fogod nézni, a kutyók helyett, megéri egy picivel többet költeni rá.
2013. dec. 26. 00:19
 14/21 anonim ***** válasza:
46%
Sajnos a válaszolók többségének lila gőze nincs a jogszabályokról csak ostoba ötletekkel bombáznak. Olvass utána, vagy hívd fel a polgármesteri hivatal pl. környezetvédelmi osztályát és csodálkozni fogsz mennyire nem piszkálhatod a szomszéd kerítését. Még csak le sem festhetnéd a hozzájárulása nélkül hiába undorító...
2013. dec. 26. 10:27
 15/21 anonim ***** válasza:
34%

Sajnos az utolsó válaszoló nem tudja, mit beszél (gondolom, nem kertesházban él), létezik a kerítésjog, ami mindenütt azonos. Tehát tiéd a jobb és a hátsó kerítés fele.

Mindenesetre illik egyeztetni a szomszéddal, mégha a rád eső kerítésen tervezel változtatásokat.

[link]

2013. dec. 26. 11:27
 16/21 anonim ***** válasza:
48%

15-ös...

4 kertes ingatlanunk van, tudom mit beszélek. Szívesen elhívlak bármelyikbe. Mint korábban leírtam, ha szemben állsz a telekkel, a jobboldali a te oldalad, ahhoz nyúlhatsz. NEM KÖZÖS!!! Már a lábazat is a saját telkedből vevődik el, és nem közös. Közös a hátsó kerítés. A bal oldali kerítés olyan tulajdona a szomszédnak, mint az ő utcafronti kerítése. Nem festheted át és nem aggathatsz arra se semmit a szomszéd kerítésére, csak ha hozzájárul.

2013. dec. 26. 19:38
 17/21 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó, szépen elismételted, amit előtted leírtam, ennek örülök. Akkor hát utánaolvastál. Ennek is örülök.
2013. dec. 26. 20:09
 18/21 anonim ***** válasza:
67%

És, ha rám utaltál az "aggatással", nyilván elkerülte a figyelmedet -többek között-, az alábbi mondatom:

"Én kutyás vagyok és hasonló okok miatt tettem fel körben lamellás kerítéselemeket, persze az összes szomszéddal egyeztetttem előtte."

További kellemes pihenést kívánok.

2013. dec. 26. 20:49
 19/21 anonim ***** válasza:
51%

74%- Ne priviket küldj, hanem olvad el a hozzászólásokat. Én biztos nem, de szerintem más sem írta, hogy a szomszéd megkérdezése nélkül, még a bal oldali kerítéssel is bármit csináljon.

Te jöttél a természetvédelmi ostobaságaiddal, meg, hogy hívja fel az önkormányzatot. Aztán felhomályosítottalak a kerítésjogról, azóta azt szajkózod, mintha mindig is így gondoltad volna. Szerintem több telked van, mint agysejted.

Nem kérek több privit. Ellenben örülök, hogy tanultál valamit.

2013. dec. 27. 09:44
 20/21 anonim ***** válasza:

[link]

Mi ezzel oldottuk meg.

2014. márc. 24. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!