Tehetek fel nádat a kerítésre a szomszéd átlátása miatt? Joga van azt mondani, hogy szedjem le, vagy letörnie?
Kis 1,5m-es drótkerítés van köztünk.
A kutyái folyton ugatnak engem, és látni sem akarom őket mert folyton ki-be mászkálnak, és nem vagyok rájuk kíváncsi!
Feltehetek nádat a kerítzésre, hogy ne lásson át?
Joga van azt mondani, hogy szedjem le? Vagy fogni, és letörni?
Már írták, jogilag melyik kerítés a tiéd, ha szemben állsz a telekkel, de ha megbeszéled a szomszéddal, akkor gondolom, ő is belemenne az átlátás megakadályozásába.
Én kutyás vagyok és hasonló okok miatt tettem fel körben lamellás kerítéselemeket, persze az összes szomszéddal egyeztetttem előtte.
Az a baj, hogy elég alacsonynak tűnik a kerítésetek, de ha elég stabilak a kerítésoszlopok, közéjük lamellás kerítést simán fel tudsz szerelni (az uralkodó széljárást vedd figyelembe, amennyiben nem masszív a szerkezet). A lamellás kerítéselem a legolcsóbb megoldás, ha lekezeled lazúrral akkor akár egy évtizedre is megoldást nyújthat. Sőt, én néhol futattam rá vadszőlőt, vagy borostyánt is, úgyhogy 2 méter magas, átláthatatlan, mégis organikus, szép kerítésünk van, mindenki legnagyobb örömére.:)
Sajnos az utolsó válaszoló nem tudja, mit beszél (gondolom, nem kertesházban él), létezik a kerítésjog, ami mindenütt azonos. Tehát tiéd a jobb és a hátsó kerítés fele.
Mindenesetre illik egyeztetni a szomszéddal, mégha a rád eső kerítésen tervezel változtatásokat.
15-ös...
4 kertes ingatlanunk van, tudom mit beszélek. Szívesen elhívlak bármelyikbe. Mint korábban leírtam, ha szemben állsz a telekkel, a jobboldali a te oldalad, ahhoz nyúlhatsz. NEM KÖZÖS!!! Már a lábazat is a saját telkedből vevődik el, és nem közös. Közös a hátsó kerítés. A bal oldali kerítés olyan tulajdona a szomszédnak, mint az ő utcafronti kerítése. Nem festheted át és nem aggathatsz arra se semmit a szomszéd kerítésére, csak ha hozzájárul.
És, ha rám utaltál az "aggatással", nyilván elkerülte a figyelmedet -többek között-, az alábbi mondatom:
"Én kutyás vagyok és hasonló okok miatt tettem fel körben lamellás kerítéselemeket, persze az összes szomszéddal egyeztetttem előtte."
További kellemes pihenést kívánok.
74%- Ne priviket küldj, hanem olvad el a hozzászólásokat. Én biztos nem, de szerintem más sem írta, hogy a szomszéd megkérdezése nélkül, még a bal oldali kerítéssel is bármit csináljon.
Te jöttél a természetvédelmi ostobaságaiddal, meg, hogy hívja fel az önkormányzatot. Aztán felhomályosítottalak a kerítésjogról, azóta azt szajkózod, mintha mindig is így gondoltad volna. Szerintem több telked van, mint agysejted.
Nem kérek több privit. Ellenben örülök, hogy tanultál valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!