Hogy lehet a fagyöngyöt kiirtani a gyümölcsfáról?
Utolsónak: Hát pont ettől tartottam. Több fának is az újonan vett kertünkben a törzs fölötti fő ágaknak majnem az elején települt be a fagyöngy. Ha levágom, szinte nem marad alsó ága. Amúgy életerős, szép fák, csak el van hanyagolva.
Nem lehet valahogy kiszedni annélkül, hogy ott levágnám az ágat? Nem lehet megakadályozni, hogy ott újra kihajtson a fagyöngy?
A 20:37-es vagyok:)
Igen így már jobban értem a helyzetet kicsit. Akkor próbáld meg azt hogy magát a fagyönygöt lenyesed úgy hogy magát az ágat ne nagyon sértsd meg. Tövig nyesd le a fagyöngyöt, és a helyét a fagyöngynek próbáld meg kis meszesvízzel bepacsmagolni.(sajnos így fent áll a veszélye hogy a fa is kárt szenvedhet:S) Van egy másik megoldás, én ezt már próbáltam egyszer, de sok munkát vesz igénybe. Gyertyaviaszt felforralsz önthető állapotba, és szintén a kivágott fagyöngy helyére ráöntöd, és hagyod megdermedni, majd egy ronggyal bekötöd ott az ágat.
Remélem beválik.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!