Melyik hónapban szokták a komplex műtrágyát kiszórni pontosan?
Nem tudom, én tavasszal szoktam kapálógépezéssel bevinni mint a komposztot, de lehet 2 ütemben is, a másodikat nyár derekán bekapálni.
A rendes trágyát meg novemberben ásom be.
Nálam még a földben van a sárgarépa a későbbi jobb tárolás miatt, úgyhogy leghamarabb csak 2 hét múlva tudnék műtrágyázni az első tartós esti fagyok eljövetele előtt. 2 hétig még nem lesz ilyen, akkor fogok ásni is és trágyázni is.
Tavasszal.
A foszfornak és káliumnak mindegy, mert nem nagyon mozognak a talajban, csak pár cm-t évente, de a nitrogén nagy részét a téli csapadék lemossa a talajvízbe.
még ezt megtudtam a novemberi hónappal kapcsolatban:
Az ásás előtt végezzük el az alapműtrágyázást. A kálium és foszfor hatóanyagot indokolt ilyenkor kijuttatni. Ezt tehetjük a hatóanyagok külön történő kiszórásával: Kálisó és Szuperfoszfát műtrágyákkal, vagy egy menetben 0-10-24 N-P-K összetételű Komplex műtrágya használatával. A kálium és foszfor hatóanyag lekötődik a talajszemcsékhez és tavasszal a növények rendelkezésére áll. A kálisó klór tartalma, ami több növény számára mérgező, télen kimosódik, így tavasszal már nem okozhat gondot.
A komplex műtrágyát ősszel, a búza és napraforgó alá.
Tavasszal ha szárazság van óvatosan kell bánni vele (tehát jóval kevesebb kell) mert kiéget mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!