Azt halottam hogy a leánder halálosan mérgező. Mennyire veszélyes ha én ezt nemtudtam és hozzányultam és aztán számba vettem a kezem?
igen mérgező. főleg ha egy egész növényt lelegelsz.
egyszóval gyakorlatilag semennyire.
Szia!
Sok szobanövény mérgező, vagy irritáló, egyiket sem ajánlatos "salátaként" fogyasztani, de az ápolásuk közben bőrre került nedvük csak az allergiásoknak lehet nagyon veszélyes. Kerti dísznövényeink között is akad súlyosan mérgező. Pl. a gyöngyvirág elég erős szívméreg, halt már meg gyerek a vázavizétől.
Tudom, lehet h off a téma...
Ha valaki nem ért hozzá ne inkább ne kommentálja. Rengeteg toxikus növény van körülöttünk. Az Oleander is közkedvelt növény és egyetlen levél elfogyasztása halált okoz. A Kikerics, Ricinus,Gyöngyvirág halálosak. Ha ricinust nyalogattál volna valószinüleg kórházban lennél. Rengeteg növénynek minden része halálos lehet. Rövid lista:
A történet egy kiskatonáról szól,aki az anyától Leánder levelet kér a levélben.Meg is kap 3darabot ami persze elfogyaszt.A történet vége persze a halál.
Mai napig nemigen vagyunk tisztába mi vesz körül bennünket,egy levél egy virág egy gumó,mire képes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!