Hogyan ültessek datolyamagot?
Figyelt kérdés
Egyik barátom datolyával kínált, melyet ilyen kis mőanyag tálban lehet kapni fóliával letakarva. Mondta, hogy el is ültethetem, de nem tudom hogyan. Tehát most van 4 magom amit szeretnék elültetni.2013. okt. 27. 14:19
1/5 anonim válasza:
Csak dugd földbe és ha csíraképes akkor 2-3 hónap múlva kihajt.
Tarts kicsit nedvesen a földet.
Én csak nagyobb cserepes virágok földjébe szoktam beledugni,és ki szoktak hajtani.
Van aki beáztatja elültetés előtt,de tapasztalataim szerint ez nem szükséges.
2/5 anonim válasza:
Tudom, hogy röhejesen hangzik, de én gyerekkoromban a kertbe vetettem el májusban és szeptemberre 20 centis kis levélnyelek, sziklevelek lettek és kb a 70%-a kikelt. Azóta eltelt vagy 25 év, de az egyik megtartott pálma még nincs 3 m magas dézsával.
3/5 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogy előtte 2-3 napig áztatni kell. Minden nap friss langyos vízben.
2013. okt. 28. 09:12
4/5 anonim válasza:
Azzal meggyorsítod a csírázást, lefelezed az idejét.
5/5 anonim válasza:
én áztattam 3 napig ültetés előtt a magokat. még egy sem kelt ki. igaz mégcsak 1 hónap telt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!