Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen fát vegyek?

Milyen fát vegyek?

Figyelt kérdés
Lombos fát szeretnék, ami nagy árnyékot ad. Eredetileg diófára gondoltam, de aztán inkább valami más gyümölcsfa kellene. Melyiknek van a legterebélyesebb lombja? Homokos talaj.

2013. okt. 24. 20:17
1 2
 1/16 anonim válasza:
Cseresznye, esetleg van néhány szílva féle is, aminek nagy a lombozata.
2013. okt. 24. 20:23
 2/16 A kérdező kommentje:
Én is ezekre gondoltam. Esetleg még meggyre. De melyik fajtájuk a leglombosabb?
2013. okt. 24. 21:02
 3/16 anonim ***** válasza:
Cseresznye, dió, mandula.
2013. okt. 24. 21:03
 4/16 A kérdező kommentje:
Dió kiesett. Mandulánk volt, de ahhoz porzó külön kellett. Most csak egy fát szeretnék. A ház előtt egy nagy asztal van, oda szoktunk kiülni, azért kellene jó nagy árnyék.
2013. okt. 24. 21:06
 5/16 anonim ***** válasza:
Az amire megnő már nyugdíjasok lesztek :) Egyébként én is cseresznyére voksolok. Finom, tavasszal tele van szép virággal és eléggé terebélyesre nő.
2013. okt. 24. 21:34
 6/16 A kérdező kommentje:
Ma ültettem el az ötödik cseresznyefát:) Akkor holnap azt kiveszem, és ide ültetem, aztán ahelyett veszek egy barackfát. Szeretjük a cseresznyét, de ha mind az öt együtt érik, még nekünk is sok lesz egyszerre:)
2013. okt. 24. 21:43
 7/16 anonim ***** válasza:

Én ,ha főleg az árnyék számit,hárs fát ültetnék .

Amikor virágzik nagyon jó illatú a teája meg gyógyhatású .

2013. okt. 24. 22:00
 8/16 anonim ***** válasza:

A mandulához tényleg kell porzó, de a legtöbb cseresznyéhez is. Amihez nem: Alex, Sunburst, Stella (nyilván van még több is, de ezek az elterjedtek Magyarországon). De ahogy mondtad, van még cseresznye a közelben, ezzel tehát nem lehet gond.

Ha tényleg gyümölcsfában gondolkodsz, akkor pedig csak a dió, mandula és a cseresznye az, ami kimondottan nagyra megnő. Meg a szelídgesztenye, de az sem öntermékeny. Közepes méretű a körte (nem öntermékenyek), az alma (nagy részük öntermő, de van köztük néhány öntermékeny), a meggy (nem mind öntermő), esetleg a birs (nem öntermő). A kajszik, őszibarackok, szilvák, naspolyák inkább kis termetűek. Te tudod, mekkora fára van szükséged, de akár a közepesek is szóba jöhetnek, ha úgy látod.

2013. okt. 25. 10:31
 9/16 anonim ***** válasza:
8-as vagyok, elírtam: az almák nagy része önmeddő, de van köztük néhány öntermékeny.
2013. okt. 25. 10:32
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, végül a cseresznye mellett döntöttünk. Elég sok fánk van, de itt az elsődleges szempont az volt, hogy jó nagy árnyékot adjon. Eredetileg diófában gondolkodtunk, de hátul a kertben van egy hatalmas, 50 éves diófánk, és egy ekkora azért itt nem férne el, mivel nem messze tőle már a szőlőskert kezdődik. Cseresznyefa meg már volt itt kb. 10 évvel ezelőttig, közel 30 évig. Az jó nagy fa volt:)
2013. okt. 25. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!