Milyen sövény legyen?
Szeretnénk telepíteni valamilyen sövényt az udvar egyik részére. Nincs túl nagy hely, tehát ne legyen túl bokros, illetve csak kb. 3-4 méterre kellene, mert a szomszéd garázsának falát szeretnénk vele eltakarni. Viszont gyorsan és magasra növő fajtát szeretnénk. Valamint örökzöldet, hogy télen se kelljen a falat nézni.
Tudnátok segíteni? Néztem már többfélét, de nem igazán tudom eldönteni melyik lenne a jó. Illetve nem mutatna rosszul így, hogy csak 3-4 méteren lenne a sövény? Előtte van kb. 30 méter olyan rész, ahol csak fű van, rózsabokor, illetve legelöl egy tuja. Eléggé tanácstalan vagyok.
Pár éven belül költözni szeretnénk, tehát túl sokat költeni se akarunk rá, illetve ezért is lenne fontos, hogy gyorsan nőjön, hogy addig se kelljen azt a falat nézni.
Köszönöm!
Az örökzöldek közül a Leylandi ciprus nő a leggyorsabban, évente akár több mint egy métert is (ha sok vizet és tápanyagot kap). Viszont évi 2-4 alkalommal nyírni kell, hogy sűrű legyen, különben laza, átlátható marad. Viszonylag ellenálló, igénytelen, de a gondoskodást meghálálja.
Azt így látatlanban nehéz megmondani, hogyan mutatna 3-4 méternyi sövény, ezt neked kell látnod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!