Nem katalógus adat érdekelne, hanem inkább személyes tapasztalat.
2009. nov. 8. 21:35
1/7 anonim válasza:
És milyen sárgabarack?
Van amelyik már 4 éves korától terem, van ami majd csak 8 év után fordul termőre. Attól is függ milyen a talaj, milyenek a körülményei. Mindenesetre 4 év után már kellene, hogy mutatkozzon rajta termés.
2009. nov. 8. 21:52
2/7 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy milyen!? Szeretnék ültetni az új kertünkbe, mert egyetlen sincs, és kíváncsi vagyok, hogy nagyjából mennyi ideig kell nélkülöznöm ezt a nagyszerű gyümölcsöt. Milyen fajtát keressek, ha vásárolni megyek a kertészetbe?
2009. nov. 8. 22:23
3/7 anonim válasza:
Első vagyok:
az életkörülményekhez vegyél fát. Tehát a talaj milyensége, a csapadék mennyisége, fagymentes hely-e, vagy károsithatják a fagyok, a talaj vizáteresztő képessége, stb.
Ha új szerzemény a kert, akkor legegyszerűbb, ha megkérdezed a szomszédokat, megnézed, hogy náluk van-e sárgabarack a kertben, lehet, hogy egyáltalán nem alkalmas a hely a termesztésére.
2009. nov. 8. 22:51
4/7 A kérdező kommentje:
A talaj sárga agyagos, a tetején jó 20-40 centi sötétbarna humuszos földdel. Természetesen nem fagymentes, már megvoltak az első idei fagyok itt is. Viszont enyhe dombon van, tehát nem tipikusan fagyveszélyes katlan. Csapadék gondolom annyi, mint a dunántúlon általában lenni szokott. Szomszédoknál van sárgabarackfa, de hogy milyen fajta, azt nem tudom.
2009. nov. 9. 12:12
5/7 anonim válasza:
Én többet is vettem az utóbbi időben,amit árulnak facsemetét az az első évben nem,de a másodikban már néhány barackot termett.Nálam a Pannónia és a Gönci magyar kajszzi nagyon bevált.
2009. nov. 12. 20:01
6/7 anonim válasza:
A mi területünk hordalékos,azon van egy gyönyörű Ceglédi Óriás,de ez van a szomszédnál is.Hatalmas a gyümülcs és istenien izletes.amit vettem 2 éve az Biborkajszi és az is nagy lesz.Volt az első évben virág rajta.
2010. febr. 13. 15:51
7/7 anonim válasza:
Sziasztok! Eleket a fákat szabadgyökerű vagy konténeres faként vettétek?Melyik kertészettől?Azóta 5 év telt el, most mennyit terem? Kb hány kilót szüreteltek le egy fáról?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!