Kezdőoldal » Otthon » Kert » Benti viragoknak hasznalhatom...

Benti viragoknak hasznalhatom ezt a viragföldet?

Figyelt kérdés

Iden tavasszal egy tönkrement virag szarait levagdostam, akkor vett (spar) bio viragföldbe ültettem, hosszanti cserepbe többet. Most nagyobbak lettek, egyenkent külön-külön cserepbe kellene ültetnem.

1. Tehat nem regi föld, felhasznalhato ujra?

2. Ezenkivül ugyanebböl a viragföldböl elötte even atültetett benti viragok körül rengeteg bogar vagy szunyog volt, emiatt is odzkodom, nehogy elszaporodjanak bent a bogarak. (Kisgyerekeink vannak.) Csak mert "bio" föld, ez lakasban tartott viragokra is hasznalhato?

#bio #virágföld #atültetes
2013. szept. 29. 13:14
 1/1 anonim ***** válasza:

1. A virágföld felhasználható, de nem ajánlom. tudnod kell, hogy akármelyik legszuperebb virágföld is kb 1-2 hónapig látja el a növényeket tápanyaggal, utána már nem sok tápanyag van bennük. Egész egyszerűen a növény elfogyasztja az összeset. Ezért használnak sokan tápoldatot, amit a vízbe keverve adnak a növénynek. Én speciál jobban szeretem a táprudat, mert beleszúrom a földbe, és utána 2-3 hónapig minden öntözésnél pici rész lemállik belőle - nagyon kényelmes :D

2. Szóval ugyan ebbe a földbe szerintem ne ültess. Szórd ki szépen a kertben a fűre.

A BIO föld lényege hogy nem tartalmaz műtrágyát, helyette több benne a biohumusz, komposztált marhatrágya, és így drágább is. Azért mert BIo föld, még használható bent is, de ha tele volt bogarakkal, akkor van kettő javaslatom:

- ne vedd meg az a földet mégegyszer : ) (Mit vettél egyébként?)

- Nekem bevállt egy ilyen apró bogaras írtó spray, ha érdekel megírom neked

2013. okt. 29. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!