Egy 4 fős családnak ha önellátó szeretne lenni hány nm2 / hektár földterületre lenne szüksége? (házat leszámítva)
Köszönöm a válaszokat, a 4fős család elél, azt úgy értettem, hogy van jövedelemforrás, itt csak az élelmiszerre (zöldég-gyümölcs, egy kis gabona (állattartás nem, max csirke), hogy ezek úgymond tényleg bio-k legyenek, meg érettek, stb....
Így mekkora föld terület kéne? (eladásra nem szánok semmit!)
Jaa, akkor nem sok. Mi 800 nm-en mindent megtermelünk a krumplitól a paprikán át a csemegekukoricáig a szokványos zöldségek mellett. Szorozd meg kettővel és kész a kaja télire is. Persze van trágyázás, komposztálás és vetésforgó is. És van amit ősszel is meg lehet termelni, mint a hagyma, retek, saláta, borsó.
Az, hogy az állatok gabonáját is meg akarod termelni, főleg kukoricát, ezt ki kell számolni állatra, termésátlagra. Nagy területen és sok állatnál könnyebb mint 20-30 csirkére.
Szerintem 300-400 nm-nyi kukorica elég egy kis háztáji baromfizáshoz. A felét úgyis levágod félúton.
Tehát egy 2000 nm netto terület elegendő még gyümölcsfákkal is megtűzdelve. Gondolom a barack- és szilvalekvárt sem hagynátok ki és a diófa, mandulafa is életmentő. stb stb.
Az üzenet küldője: hokusz***
Az üzenet címzettje: Harkonnen
Az elküldés időpontja: ma 12:08
Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Egy 4 fős családnak ha önellátó szeretne lenni hány nm2 / hektár földterületre lenne szüksége? (házat leszámítva)
"Szomszédom a 10 ha földjéből él családi gazdálkodásban, úgy hogy a szülei nyugdíjasok. Természetesen kapja a föld alapú támogatást is, sőt.."
Az üzenet témája: 10ha-ból megélni
Az üzenet szövege: Szia!
Írtad,h a szomszédod 10ha földből él, pontosabban a támogatásból, ami kb. 10x70=700e Ft. Ebből pedig nem lehet megélni. Dolgozik mellette? Szerinted hogy lehetne 10ha-ból megélni? Nekem is ennyi van kb.
Nem tudom, hogy a szomszéd hazudik-e vagy sem, én nem értek hozzá! Állítólag az aratás után minden pénzt befizetett a TSZ-nek a gépmunkákra, de most várja a föld alapú támogatást, ami 3 millió Ft, és tulajdonképpen ebből él. A 10 ha földet is ő mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!