Fügekaktuszt hogy kell gondozni? Fog még hozni leveleket?
Figyelt kérdés
Augusztusban Krétán találtam a földön egy félbe tört fügekaktusz levelet, olyat, ami arrafelé mindenhol nő. Itthon az elkeskenyedő részt, ahol a levelek meg a gyökerek kinőnek, ledugtam a földbe, egyszer megöntöztem, azóta gondozás nélkül is jól elvan, gyökeret is eresztett. Télen meddig maradhat az udvaron? Hogyan kell teleltetni? Ez egy tojás alakú levél volt eredetileg, de én úgy találtam, hogy félbe volt törve, tehát csak az egyik oldalon van olyan része, ahnnan levelek tudnak kinőni, ez a földben van, a teteje hiányzik. (Remélem, érthetően írtam le.) Attól még tud hozni új hajtást?2009. nov. 4. 18:35
1/3 anonim válasza:
A fügekaktusz fagyálló - ha nem lesz túl nedves télen, akkor kinn maradhat. Az idén már nem fog továbbnöni, söt lehet, hogy látszólag elfagy, de a legtöbbször tavasszal ujra kihajt.
Ha félsz, hogy elfagy, akkor egy levelet törjél le és vidd be a lakásba és ültesd homokba, de ne öntözd. Ha még nincs levele, akkor szedd ki és ültesd cserépbe, ha tudod, tartsd hideg (éppen csak fagymentesen) és a télen csak egy-kétszer öntözd.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. nov. 7. 21:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!