Szüret, és préselés között elég egy nap?
Figyelt kérdés
Sajnos nem emlékszem, hogy szoktuk Édesapámmal csinálni, de én az utóbbi években, ha leszedtem és ledaráltam a szőlőt, másnap már préseltem is. Viszont azt hallottam, hogy bizonyos szőlőfajtáknál kell várni 2-3 napot. Az enyém vegyes, fehér szőlő, jórészt csemegéből, muskotályból és zala gyöngyéből. Hétfőn szüretelnék, kedden préselném. Jó így, vagy inkább várjak szerdáig?2013. szept. 14. 14:15
1/5 anonim válasza:
Nem inkább a darálás és a préselés között szoktak várni, hogy a héjból kioldódjon a színezés, stb egyes fajtáknál?
2/5 A kérdező kommentje:
Ezt írtam én is. Leszedem, ledarálom, de mennyit várjak a préselésig?
2013. szept. 14. 15:13
3/5 anonim válasza:
A fehér szőlőt darálás után egyből préselni kell, és nem szabad állni hagyni. Szerintem, ha egy napot hagyod az még belefér, de tovább semmiképpen se hagyd.
A vörös szőlőt kell állni hagyni.
4/5 anonim válasza:
Nem, nem azt írtad.
"Szüret, és préselés között elég egy nap?..."
5/5 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van, a kérdés így szólt, és te erre korrekt választ adtál, mi több, rámutattál, kérdés formájában, hogy nem jól tettem fel a kérdést. Viszont én a kérdés után kifejtettem bővebben, hogy szüretelem, darálom. Mindentől független, köszönöm mindkettőtök válaszát
2013. szept. 15. 14:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!