Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért enged le a kutam?

Miért enged le a kutam?

Figyelt kérdés

Fúrott kút.

Mikor nincs használatban, ez általában fél-egy nap, akkor már nem lehet felpumpálni a vizet.Rá kell tölteni és csak úgy jön fel.

Mi az oka, mit kell cserélni és hogyan?

Szeretném ha tavaszra jó lenne.

2009. nov. 1. 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:
A Lábszelepet nézd meg, ott lesz a küt aljára menő cső végén. lehet telement homokkal, és visszaereszt. valaogy így kell kinéznie: [link]
2009. nov. 1. 21:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Értem és azt hogy tudom kivenni?

11 méter mélyen van.

2009. nov. 1. 22:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Az elsőnek igaza van. Valszeg a lábszelep a fagyhatár alatt van valamennyivel. (nálunk kb 1 méter mélyen). Ott toldva van a cső egy gallérral. Azt kell szétszedni és abból a gumit kiszedni, letisztítani. Ha öreg, cserélni. Aztán visszatemetni. Én az ilyen helyzetek megoldására lábszelepnél mélyebben kiástam és csináltam egy aknát. bontott téglából felraktam az oldalát, stb. Persze azóta nincs vele gond:)
2009. nov. 2. 13:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha a klasszikus megoldású pumpás kútad van, akkor az öntény alsó részében van egy gumimembrán, ami visszazár és nem enegedi lefolyni a vizet, valamit a kut alján, a cső végén is van egy kúpos-rugós talpszelep, aminek ugyanez a szerepe. A felsőt nyilván egyszerűbb tisztítani/cserélni. Az alsó az macerás, mert ki kell emelni a csövet. 11 méternél legalább 2 darabból van összeszerlve. Ott is szét kell tekerni, ha nem akarod a felhők közé emelni. :)
2009. nov. 3. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!