Milyen szilvafát érdemes ültetni ami jól adja a cefrét vagy körtét?
Figyelt kérdés
2013. aug. 28. 17:30
1/6 anonim válasza:
Mindenfélét. A jövőben sem számíthatsz kevésbé szélsőséges időjárásra, márpedig termésre csak akkor számíthatsz, ha egy sebezhető fajta tömeges ültetése helyett igen sokra alapozol, abból valszeg legalább 1-2 terme minden évben.
2/6 anonim válasza:
Nincs az a szilvafa, ami neked körtét fog adni. Azért sok sikert! :)
3/6 anonim válasza:
Hú, a nevét nem tudom, ilyen fehérhúsú, kicsire nő, kb mint egy almafa, az almáskertekbe. És jó 1 hordó cefre van alóla, de 5 m tőtávonként ültethető. Úgy 1 hordó, hogy esszük, szomszédok kapnak belőle, üvegbe rakunk el. Tehát számolhatunk egy 1,5 hordóval, és még nem régi fa, pár éves. MEgkérdezem majd a nevét, cefrének kiváló, nagy a cukorfoka. Körtével több a kinlódás kevesebbet ad, bár talán többet terem ugyan annyi terület. De nekünk a körte elfogyik, nem jut a cefrébe, csak a férgesse. :)
4/6 anonim válasza:
Nem tudom az ország mely részén laksz.De itt Zalában van az
úgy nevezett hegyi szilva .Ez talán itt őshonos .Már a 3 éves fák is bőven teremnek.A legjobb lekvárt is ebből főzik
Abszolut igénytelen,bő termők.Mivel rengeteg van rajtuk,igy most a szárazság miatt hullatják is le .
Én már kiváló pálinkát is főztem belőle .
Ami a körtét illeti.A nevét nem tudom,talán vajkörte.
Pont most érik.Nagyon édes,nagyon leves,és bőtermő.
A leszedett zöld körték ,1 hét alatt besárgulnak,és mehet
a cefrébe.Kb 30 évesek a fáim,nem is olyan nagyok,3 db van
A 10 l pálinkát minden évben megadják .
5/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm az értelmes hozászolásokat
2013. aug. 28. 21:59
6/6 anonim válasza:
Körtének az aromában dúsabb, levesesebb körték jók. PL. császár, esetleg vilmos. A Bosc kobak, Pacham's Triumph stb kissé szárazabb. Van a téli körte ami meg sokáig kemény és zöld, majd azonnal barnára rothad. Ez direkt pálinkának nem jó. Bele lehet tenni, de nem hoz jó eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!