Lepkeorchidea metszése?
Kaptam egy lepkeorchideát,és hát őszintén szólva elvolt nálam szépen virágozgatott,bimbózgatott,szépek a levelei,csak már nincs rajta virág.:(
Ilyenkor metszeni kellene ugye?
Hogyan?
Szia!
Az elvirágzott szárat csak akkor kell levágni, ha már visszaszáradt. Előbb nem, mert simán lehet, hogy abból a szárból hoz új virágot.
"Metszeni" csak az elszáradt szárakat kell.
Ha azt szeretnéd, hogy szépen virágozzon:
- tedd az ablakba (ne a tűző napra),
- hetente 1x locsold meg úgy, hogy a tálkájában is álljon meg a víz egy kicsit, amennyit pár nap alatt felszív,
- pár naponta állott vízzel spricceld,
- a locsolóvízbe tegyél tápoldatot (havi egy locsolást kivéve), mert a legtöbb boltban agyon tápozzák őket,
- a sárguló levelet ne vágd le, hagyd, hogy magától essen le, mert addig is visszaszívja a növény a tápanyagot,
- átlátszó kaspóban tarts, mert ha nem átlátszó a léggyökerek elindulnak a fény felé és a növény féloldalas lesz.
Nagyjából ennyi. :)
Lepkéből kb. 15-öt nevelek és szaporítok, de van még másmilyen is, úgyhogy tudom miről beszélek. :)
Szia!Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsaidat!!!!
Mindent be fogok tartani,remélem egyszer majd nekem is lesz olyan gyűjteményem mint Neked!!
Mégegyszer köszönöm!Ment a zöld kezecske!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!