Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akinek sokfajta növénye van...

Akinek sokfajta növénye van kaspóban, az milyen tápoldatot vesz? Mindegyikhez mást?

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő kertész vagyok, ezért tanácsokra lenne szükségem.

A következő virágaim vannak: yukka pálma, bromélia, ficus microcarpa ginseng, kaktusz, rózsameténg, levendula, mikulásvirág. Mindegyik kaspóban van, nincs kiültetve. Milyen tápot kell venni? Mindegyikhez mást?

Továbbá, ezeket a tápokat (legalábbis az én tudásom szerint)úgy kell általában hígítani, hogy egy kupaknyit 5 liter vízbe, kell feloldani. De ilyen kevés növényre ez rettentő, mármint az 5 liter.

Ti, hogy csináljátok?

2013. aug. 9. 10:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Köszönöm! :)
2013. aug. 9. 13:10
 12/20 A kérdező kommentje:
Egyébként a kaktuszokat én is imádom, még csak kettő van, de át kell majd ültessem (hogy hogyan még nem tudom), mert kicsi nekik már a kaspó.
2013. aug. 9. 13:11
 13/20 anonim ***** válasza:

Kaktusz átültetése mindig izgalmas feladat! :) Jól össze szoktak engem is szurkálni.

Ez a büszkeségem,10 éve nevelem akkor néhány centi volt most 150 cm!

[link]

2013. aug. 9. 13:20
 14/20 A kérdező kommentje:
Hűha! Ez gyönyörű! Ez a fajta virágzik? Egyébként a kaktuszok ugye nem kényesek? Hátha az enyém is szépen fog fejlődni.
2013. aug. 9. 14:08
 15/20 anonim ***** válasza:

Köszi!Lassan nem fér be az ajtón.:)

Igen virágzik,állítólag 150cm felett,szóval lassan időszerű lenne.A kaktuszok nagyon igénytelenek,ezért is szeretem őket.

2013. aug. 9. 15:00
 16/20 anonim ***** válasza:

Ez meg virágos:

[link]

2013. aug. 9. 15:06
 17/20 A kérdező kommentje:

Hú, de gyönyörű! Nahát, ilyen nekem is köll. :))

Mi a neve?

2013. aug. 9. 16:06
 18/20 anonim ***** válasza:

Echinopsis subdenudata a neve,ezek még elég kicsi példányok,de nagyon hamar virágzik ez a fajta.Szép gömb alakú kaktusz.Az anyanövény általában eléggé sarjadzik,aztán a sarjakat le lehet választani és elültetni,gyorsan meggyökeresedik.Az az érdekessége,hogy mindig sötétedés előtt nyílik,aztán kb. 1 napig virít és elhervad.

Ha kísérletező kedvű vagy akkor ültess magról narancsfát!Én ültettem kb.10 évvel ezelőtt,ma már elég szépen néz ki.Teremni nem terem még,de állítólag 15 év után fog,de azt is hallottam ,hogy csak akkor terem ha beoltjuk olyan ággal amit termő narancsról vágunk le.Majd meglátom!A leveleit ha eldörzsölöm a kezemben akkor narancsillatú.Nézek képet róla,ha találok akkor megmutatom.

2013. aug. 9. 16:52
 19/20 anonim ***** válasza:
2013. aug. 9. 16:54
 20/20 A kérdező kommentje:

Nahát, kicsit fáj is a szívem a képek láttán, hogy milyen szépek, nekem sose lesznek ilyen gyönyörű növényeim.

Én most kezdtem el kertészkedni, habár már nem vagyok fiatal, de nemrég költöztünk kertes házba, de sok sikerélményem egyelőre nincsen.

Most attól tartók, hogy tegnap a balkonládába elültettem a rózsameténget és rengeteg vizet adtam neki, mert úgy gondoltam, hogy ilyenkor kell .... Már kókadoznak a levelei, szirmai. Ha ez sem éli túl, lehet, hogy feladom. :(

2013. aug. 9. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!