Habanero levél hervadás. Miért?
Nevelek itthon cserépben 2db chocolate habanerot. Egész jól érzik magukat, de az egyik, ha direkt napfény éri, lehervasztja a leveleit elég gyorsan. Árnyékba téve, helyreáll kb 1 óra alatt. Nem értem miért csinálja ezt :/ Dél-Amerikában sincs hideg... :)
Arra gyanakodtam, hogy talán a cserép melegszik túl és azt nem szereti, de egyrészt a teljesen ugyanazt a bánásmódot kapó tesója vígan elvan a napon, másrészt betekertem alufóliával a cserepet, de az se segített.
Nincsenek kiszáradva, a cserép is megfelelő méretű.
Van valami ötletetek?
Nincs ötletem, de az alufólia - mint minden fém - igencsak hővezető, nem hőszigetelő. Akkor lenne igaz, ha lamellás lenne vagy hőszigetelő anyaggal párosulna.
Simán lehet, hogy a gyökere csökevényesebb mint a másiké, esetleg túltrágyáztad, vagy épp ellenkezőleg túl sovány a földje. Egyébként is jelentős gyökérzete van cserépben hamar felél mindent.
Köszönöm a választ!
Az alufóliát azért tettem rá, mert eredetileg sötét színű a cserép (majdnem fekete) és nincs rászorítva, tehát, árnyékolás miatt van rajta, és mivel fényes, talán nem melegszik annyira, mint a fekete cserép. :) De ez csak paraszti logika tőlem. Tapintásra kevésbé meleg, mint fólia nélkül.
Viszont, most azon gondolkozok, hogy kevés a víz, amit kaptak. Aztán az egyik paprika lehet, hogy egyszerűen erősebb a másiknál.
Elég jó állagú, laza, vízáteresztő talajban vannak, kevertem hozzá egy kis fekete földet is, hetente-kéthetente kapnak tápoldatot, talán nem ez a baj.
Egyébként te értesz a chilikhez? mert lenne még több kérdésem is! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!