Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ezt a bonsait hogyan kell...

Ezt a bonsait hogyan kell kezelni?

Figyelt kérdés

Vettem már egyszer egy ilyet az IKEAban, de tönkrement, lehullottak a levelei, utána hajtott ugyan de már nem lett ugyanolyan, a végén meg teljesen lekopaszodott és nem is hajtott ki soha. Eléldegélt vagy másfél évig végül is de nem volt olyan szép. Most szeretnék venni mégegyet, de felkészültebben. Kell-e metszeni például, világos hely kell-e neki, sok víz, és milyen időközönként kell átültetni?

[link]

2009. okt. 25. 19:11
 1/6 anonim válasza:

Igen, ez egy Ficus Ginseng Nekem is ilyenem van.

Én az ablakomba tettem, mert ott kellő fényt kap. Nem éri tűző nap, de nincs is sötétbe. Körülbelül 1,5-2 naponta locsolom, és a leveleit sprickálom. Metszeni a túl nagyra nőtt leveleket kb. havonta szoktam. Nyár eleje óta van Nálam, de még egyetlen-egy levele sem hullott le azóta.

Remélem segítettem!

Sok sikert!

Üd.:

egy bonsai fácska boldog tulaja :) :)

2009. okt. 25. 19:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Nekem lehullott, kb két-három nap múlva kezdte, hogy hazavittem. Előbb azt hittem megfázott, de azért augusztus végén délután csak nem fázott meg. Majd most megint próbálkozok. :) Az ablaknál viszont nálam radiátor van. Az vajon nem zavarja majd?
2009. okt. 25. 19:38
 3/6 anonim válasza:

Nekem is ott van a radiátor, de eddig nem vettem észre, hogy zavarta volna, bár úgy istenigazából még nem ment olyan sokáig a radiátor.

Szerintem nem fogja zavarni.

2009. okt. 25. 19:48
 4/6 anonim ***** válasza:

juj, nekemis volt ilyen. 2 hónapon belül meghalt :(

nekemis így kezdte, h csakúgy elkezdtek lehullani a tök zöld levelei. gőzöm nemvolt h mibaja van. másfél hónappal később már csak kb 5 levele volt, a törzse megpuhult, elrohadt, meghalt.

túl volt locsolva. én olyan 2-3 naponta locsoltam és spricceltem és mégis ezlett.

úgyhogy ajánlom, drasztikusan csökkentsd le a locsolását ennek a kis fának. spriccelni spriccelheted, de nem mindennap, és ne túl sokat, és a törzsére ne fújj. öntözni meg szerintem bőven elég 4-5 naponta. a fényt szereti, metszeni nem szükséges, csak akkor ha olyan igazán bonsai-os kinézetet akarsz neki, de az egykis gyakorlást igényel.

a növényeket még mindig egyszerűbb újjáéleszteni ha épp kiszáradófélben vannak, mint megmenteni akkor, amikor már túlvan locsolva.

nekem rengeteg pálmám van, pálmabu-zi vagyok, na ottmeg aztán mégjobban figyelni kell a locsolásra.

volt egy cikászom, ő igen kényes növény, nagyon szép volt, majd eccercsak besárgult az összes levele, majd bebarnult, és tök szárazon ott figyeltek a levelek. tök halottnak nézett ki az egész növény, egy darab zöld része nemvolt. ijedtemben neten kezdtem keresgélni, hogy mivan, majd találtam egy ilyen mondtaot, hogy: attól mert a cikász halottnak tűnik, még nembiztos h az. na ezen felbuzdulva kerestem neki valami jobb helyet, többet kezdtem locsolni, köveket pakoltam a kaspó aljába h mindig legyen párája. ez a cikász mostanra már mintha kicserélték volna, eccerre 2 leveleket hoz, egy évben 2-szer is, pedig elméletben a cikász egyévben egyszer hoz új levelet kb.

na ezt azért meséltem el, mert egy kiszáradástól félholt növényt egyszerűbb visszahozni az életbe, mint egy túlöntözött növényt.

ezért inkább loc sold kevesebbet a bonsaiod, ha kevés neki a víz akkor a levelek sárgulni fognak, majd elszáradnak és úgy hullanak le. ezt kcisit könyebb észrevenni, és beazonosítani, és kezelni. a túlöntözést alig veszed észre, a jeleit, eccerűen csak meghal, kész ennyivolt.

bocs h ilyen hosszúlett.

2009. okt. 27. 18:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Ó. Nekem is volt egy cikászom és azt hittem megöltem. Kidobni nem volt szívem, hát kiraktam a kertbe, de akkor lehet, hogy ott halt meg végül előtte meg még rendbe hozhattam volna... Azt hiszem nekem csak az ilyen egyszerű növények valók..
2009. okt. 27. 21:54
 6/6 anonim válasza:

Üdv!

Nekem is van 2 bonsai fám és eddig még semmi bajuk sincsen.

Öntözni kb. 5 naponta szoktam, de nem is öntözöm hanem inkább bele merítem egy lavor vízbe és amíg jön víz buborék addig benne hagyom! A bonsainak meg pára kell nem spriccelni a leveleit. Ezt úgy oldottam meg hogy a bonsai cserép, benne van egy kis tálkában amibe apró zúzott kő van aminek a tetejére vizet öntök úgy, hogy azért ha luk van alul a cserépen ott ne tudja felszívni a vizet a bonsai. Tehát ami víz van tálkában az szinten tartja a bonsainak a párát!!

Ennyi remélem tudtam segíteni!!!

2009. nov. 1. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!