Tápoldatos vízben áztathatom a magokat?
Leander magjaimat ezzel a módszerrel indítom útnak:) ->
És ilyen tápoldatot terveznék a vízbe tenni:
Ez olyan fajta tápoldat,ami a leveleknek is jót tesz,szóval ezért (is) nem gondolnám rossz ötletnek az ebben való csíráztatást....sőt! De azért megkérdem,mert jó sok magról van szó.:) Köszike!!!!
És mit vársz a kis magvakból? Talán leándert?
Ennek a dugványozás az egyszerű módja .
A leander jól csíráztatható és lesz is belöle növény, ha megfelelöen ápolod.
De magot SOHA nem teszünk tápoldatba, ugyanis a magban benne vannak a csirázáshoz és kezdeti növekedéshez szükséges tápanyagok. Ha tápoldatba teszed, akkor csak tönremegy, mert különféle algák, gombák fognak a tápoldattól szaporodni, és ezek elpusztítják a magoncokat.
Sima, felforralt és lehütött vízben áztasd le, de én egy nap után elültetném nedves földbe. (Már többször neveletem így fel leandert). Ha gondolod, akkor megpróbálhatod mindkét módszerrel, felét így, a felét meg a link szerint.
De tápoldatot csak akkor adj nekik, ha ma´r becserepezted és rendesen begyökereztek, azaz legalább 2-4 héttel az ültetés után, illetve ha mindjárt földbe teszed, akkor a második levélpár megjelenése után ennyivel.
Sok sikert.
1: Igen nyilván leander magból leander lesz,egyértelmű,hogy azt is várok a magokból.:) Egyébként dugványozással is szaporítok,csak ez nem tudom hogy jön a kérdésemhez.:)
2: Mi az,hogy ""sok mag" eleve nem jó számolási alap"?:)
3: Köszönöm szépen a válaszod!:) Ez már a második adag magom,az elsők amiket így sikerrel "indítottam útnak" már két kis levélkések!:) Köszi mégegyszer a segítséged!
A 3. válaszoló vagyok: szivesen segítettem, remélem, sikerül most is.
Megkérdezhetem, hogy honnan vannak a magok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!