Pár hete dugványoztam rózsákat, de mostanra leszáradtak ( valamelyikről csak félig ) a leveleik . Ez azt jelenti, hogy nem sikerült a szaporítás és kidobhatom őket?
Csak 3-4 levelet hagytam rajtuk , elültettem ,befőttesüveget tettem rájuk és öntöztem őket , félárnyékos helyen voltak , bár a föld nem virágföld volt , csak sima kerti föld.
Nem tudom , hogy mi lehetett a probléma...
Új hajtás nincsen ....
Akkor van kipurcanva, ha a szár sötétbarnává színeződik.
Ha csak a levelek estek le, még nem baj.
Ha nem barnul be a szár, akkor hagyd úgy lefedve (időnként öntözve) jövő tavaszig. Télen húzz az oldalára földet, vagy takard is le, ha godnolod. És tavasszal ha újra öntözni kell, akkor figyeld mi lesz vele. Letakarva persze... Amíg nincs új hajtás, levelekkel, addig lefedni! Ha jövő ilyenkorig se lesz semmi belőle, akkor kampec. De ha egy kicsi kis levél megjelenik, akkor az majd nőni fog. Jövőre nem valószínű, de utána már biztos hoz virágot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!