Mikor kell a paradicsom tetejét lecsípni?
Úgy hallottam, hogy ez azért szükséges mert így a növény nem arra törekszik tovább, hogy minél magasabb legyen, hanem arra, hogy sok szép termést hozzon.
A válaszokat előre is köszönöm!
Szerintem ez butaság. A paradicsom egy olyan növény ami úgy hozza a termését, hogy hoz egy ágat amin lesz pár virág és azok érnek be, majd eggyel feljebb megint egy kis hajtás és így tovább. ha lecsíped a tetejét már egyáltalán nem hoz több hajtást, amik addig vannak virágok azok beérnek és ennyi. Annyi termést tud hozni egy ágon amennyi virág ott van, majd a következöt eggyel feljebb hozza.
A lugas paradicsomok feljebb mennek, a normál meg kisebb hézagot hagy az ágacskák között.
Szerintem ne csipd vissza, hagyad had nöjön. Öntözzed és napfényt kapjon.
Van olyan paradicsom ami három méter magasra is megnő!
Azt is hagynátok?
Hát jó, akkor hagyom nőni.
Köszönöm a válaszokat!
azért a paradicsomot is szokták kacsozni,a termés minőség végett meg,hogy a növény ne legyen leterhelve....sőt,még a kötéseket is van olyan aki leszedi,hogy nagyobb és jobb legyen a termés......a tetejét meg akkor csíped le amikor akarod,nem kötelező,nem tartozik a növényápoláshoz,főleg ha determinált fajta mert akkor egy bizonyos magasságnál úgy is leáll a növekedés
LÉNYEGTELEN!!:DD
Aki nem akarja, hogy a paradicsomja 3 m-es legyen az miért ültet 3 méterest?
Lehet kapni a törpétöl a 3m-ig(habár ilyet még nem láttam) bármilyet, aki kicsit akar az ültessen kicsit.
Nekem lugasparadicsom van ez, most 1 méteres, ez nagyon nagyobbra nem fog nöni, de iszonyatosan tele van terméssel, nem is kívánok egy paradicsomtól többet mint pont ennyi termést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!