A növények (palánták) gyökerének szüksége van-e a sötétre?
A fény nem használ a gyökereknek, de nem is árt.
Elég durva az első válaszoló első mondata. Valaki elmagyarázhatná egy kertésznek (nekem).
"Csírázáskor érdemes egy ládába tenni szorosan az összes palackot, nehogy rossz irányba induljon el a csíra az üvegház-hatás miatt."
Elmagyarázom.
Ha a palackot olyan helyre teszed, pl polc alá, ahol oldalról erős napfény éri, de felülről árnyék, nézd meg hogy hol fog először megjelenni a csíra: a palack oldalfalánál párába burkolózva. Ez szerintem nem természetes egy növénynek.
Mielőtt belemerülnétek a beszélgetésbe - mindketőtöknek köszönet! :) Akkor betekerem valami papírral és kész.
Azt gondolom, hogy nem a petpalack az oideális, de annyi van, kidobni meg nem akarom, és ez egy értelmes felhasználásnk tűnik egyelőre.
Még azért egy javaslat a kérdezőnek:
olyantól, aki a vetés és ültetés között nem tudja a különbséget én nem fogadnék el tanácsot.
De látom itt a primitív emberek osztják a %-okat, ezért a primitívek többet kapnak.
kiemelnék pár mondatrészt:
" magot csak 1-2 centire ülteted " ---a magot vetjuk
"nagyobb hő és fény felé törnek" --- talán tudja merre van a kályha?
üdv
egy kertész (végzettségű, aki növények szaporításával foglalkozik)
Valaki megcáfolná tényekkel, hogy a gyökérnek nem közömbös a fény?
Mert hogy a második hozzászólás második állítása az tagadhatatlan, hogy az első hozzászólás hülyeség.
/Ha sötét helyen csíráztatunk, akkor is kevés lesz a fény, ha szorosan vannak egymás mellett a palackok. Megoldás, hogy amikor megjelennek a csírák, akkor világos helyre kell őket rakni, addig nem igényelnek fényt/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!