A Kültéri hajópadló tartós? Mire kell figyelni? Hogy kell kezelni? Ajánljátok?
A fa beszívja a vizet és nem elvezeti, ez azért lehet cinkes. Hajópadlót tehát a lamináltat felejtsd el mert az minden csak nem fa. Lehet kapni kimondottan kültérit ami vastagabb meg tömör fa, de mindenképp le kell kezelni vízálló fabevonattal vagy festékkel, ez nagyon fontos.
Szomszédom csinált egy hasonlót de ő csak egy részt fedett le ilyennel, és neki így kellett megcsinálnia. 5 éve van már meg neki és még nem rohadt szét szerencsére, de a festék lekopik róla és így 2-3 évente le kell csiszolni és újra kenni. Célszerű a kőburkolat, de lehet kültéri csúszásgátló járólapot is.
persze hogy keményfából gondoltam, a laminált még a lakásban is szétmegy pár év múlva :)
valami ilyesmit képzeltem el, most ez sokkal "divatosabb" mint a járólap és társai, minden modern képen ezeket a fa burkolatokat látom kültéren. csak azon filózok, hogy lehet hogy ez a gazdagok "játékszere" mert ők megtehetik hogy ha 5 éven belül tönkremegy, lecseréltetik. én meg azért egy életre terveznék vele :)
kert ötletek: itt is a nagy részénél fa burkolatot látni, vagy keverve kővel. Nagyon tetszik, sokkal melegebb hatása van mint a kőnek.
sok honlap van, biztosan találsz, sok információt. de hiába a jó fa vagy kezelő szerek, egy rosszul lerakott padló ugyanúgy tönkremehet. a mi nagyon jó az a vörösfenyő, piszok drága is; aztán tölgy, akác, eper, tölgy, gesztenye ami nagyon jó tartós.
ez is segíthet, ingyenes doksi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!