Hogyan kell metszeni az orchideát?
Figyelt kérdés
Még márciusban kaptam egy lepkeorchideát, egy-két hét alatt levirágzott. Csak egy darab szára van, és a levirágzás után rögtön elkezdett a szár tetején nőni egy új hajtás, de nem sokkal utána abba is maradt. Nem bimbó volt, szerintem a szár akart tovább nőni, csak aztán mégse... Egy pár napja pedig elkezdett elszáradni a szár teteje. Levágjam az elszáradt részét? Sokat olvastam utána, hogy hogyan kell gondozni az orchideát, de mindenhol mást írnak. Ha amúgy a szár többi része még zöld, akkor csak az elszáradt felét vágjam le?2013. júl. 13. 21:11
1/3 anonim válasza:
Csak akkor vágd le, ha teljesen visszaszáradt.
2/3 Zsopszika válasza:
Sokan mondják tévesen (mint az előttem válaszoló is) hogy csak akkor vágd vissza, ha elszáradt. Ez egy téves kijelentés. A phalaenopsis orchidea szárát igenis vissza lehet vágni. Ha megnézed, a aszáron vannak ilyen kis csíkok úgy 10 centinként. Ha az fölött levágod a szárát(ott ahol még nem száraz) akkor onnan fog hozni új hajtást. Ha olyan a növény, még talán egy új orchideát is hoz a száron. Onnan fog fog bimbót hozni, akit, ha jól kezelsz, gyönyörű virág követ. Örülök, hogy segíthettem.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2013. júl. 15. 15:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!