Mit tudok még most elültetni?
Én most nem vetek semmit egy hónapig, mert a nagy melegtől a retek és a saláta hamar tönkremegy, esetleg dughagymát ültetek. A retek könnyen megkukacosodik. Inkább augusztusban érdemes próbálkozni, a saláta még könnyen felmagozhat, kivéve a tölgylevelű féléket..
Addig ahogy írták, bab, borsó. Félárnyékba cukkini is mehet, mert a napon nem fog nőni, hanem túl hamar, satnyán virágzik. Szeptemberre lehet belőle termés.
Mindent azért mégse.
Babot puha babként leszedve,télire a fagyasztóba .
Zöldbabot úgy szintén .A borsónak már nem kedvez az időjárás .Salátát még lehet kipalántálni .A kelkáposzták
szét ültetése is belefér,ez akár maradhat is a helyén,
nem kel leszedni a fagyok beálltával .
Aki szereti a kerekrépát,azt is lehet ültetni .Jól tárolható,télen pótolja a retket is .Állatok takarmányozására is kiváló .
Ültettetek már nyáron borsót? Én már próbáltam, öntözéssel.
Megnőttek 10 centisre, hoztak 1-2 3 szemes hüvelyt, és ennyi. Aztán utánaolvastam, hogy a borsó a hosszú nappal és a meleg hatására kezd virágot hozni, ezért nem lehet nyáron. De augusztus végén megint lehet, ezt is kipróbáltam, akkorra már rövidebbek a nappalok.
Lehet még tépősalátát, céklát, karalábét. (De jó, hogy eszembe jutott, megyek is magot vetni virágládába, két hete kipalántáztam a 2. generációt, jöhet a 3.)
Szóval akkor augusztus közepén érdemes megpróbálni egy másodvetést valamelyik nagyon rövid tenyészidejű borsóból? Vagy nem lesz rajta semmi?
Az idei borsó siralmas nálam, mindhárom fajta későn került földbe a sokáig tartó tél miatt.
Állítólag nyáron csicseriborsót kell termeszteni, finom is és zöldborsóként is fogyasztható még nem száraz korában. Szereti a forróságot és a kevés vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!