Mivel permezzem le a kertet szúnyogok ellen?
Én a ház négy sarkára tettem egy- egy VAPE szúnyog elleni spirált és a bejárati ajtó elé kettőt. Ez egész ház körül eltűntek. A szomszédok továbbra is panaszkodnak.
Egy spirál egész nappal ég, és egy pedig egész éjjel.
Így napi 6 db. fogy.Egy 10 darabos csomag 410 forint.
Nagyon jó.
a szúnyogriasztó növényeket is ki lehet próbálni:
szivarfa, ginkgo, barátcserje, muskátli, kakassarkantyú, babér, levendula, menta, fokhagyma, körömvirág, bazsalikom oregánó rozmaring citromfű macskamenta, fehér üröm, varádics.....
#6-osnak...
Kicsit úgy tűnik ez a javaslat nem gyakorlatból jött, hanem panellakásból vagy a Nők Lapját lapozgatva. Abban vannak ilyen bio tanácsok. Ma este szürkületben direkt kipróbáltam a 10 négyzetméternyi fokhagymát kigyomlálni, de vagy 30 szúnyogot kellett közben leölnöm magamon. El is menekültem onnan. Ez amolyan vámpír=vérszívó=fokhagyma buta következtetés. Átmentem a fűszeres dombhoz, hogy szedjek mentát, de onnét is rámrepült egy raj. Hogyan is feltételezhettem volna mást! A menta eredetileg vízparton tenyészik, a szúnyogok évmilliók alatt hozzászokhattak... Attól, hogy valaminek fura a szaga, az nem azt jelenti, hogy elmenekül tőle a szúnyog, hiszen az illóolajok nem mérgek, nem gátolják az élő sejteket. A gázok viszont lehetnek kellemetlenek amik nem növényekből származnak, hanem égéstermékek vagy szintetikus vegyületek...
Hát bizony nekem van illóolajokból készített szúnyogriasztóm, ami hatásos.
Az hogy riasztja az a gyakorlatban annyit tesz, hogy nem szeretnek rajta tanyázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!