Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyi klórt kell tenni a...

Mennyi klórt kell tenni a medence vizébe?

Figyelt kérdés
Idén vettem egy aránylag nagy méretű medencét kb 4,5m az átmérője és 120 cm magas. Ezért sok víz kell bele ami ugye pörgeti a vízórát. Az algásodás elkerüléséhez elég a klórtabletta? Vagy mihez milyen vegyszerek kellenek? Igazság szerint nem akarok több tíz ezer forintot beleönteni a vízbe.

2013. jún. 22. 10:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha nem akarsz 10ezreket beleönteni a vízbe, akkor engedd le, és csomagold el a medencét...

Kb. 14 m3 víz lehet a medencédben, ennek a napi klór-granulátum igénye 30-40g, egy 800g-os csomag 1000 Ft, azaz havi 1500 csak a klór (szezonra mondjuk 4500), ami csak fertőtlenít, semmi mást nem csinál.

Kell még algásodás gátló, 1500Ft/l, ebből heti 100 ml körül kell, ez szezonra mondjuk 2000Ft.

Kell még pelyhesítő, sem árát, se adagolását nem tudom, ez azért kell, hogy ne opálos legyen a víz, de ez sem olcsó, egy szezonra simán 5000Ft.

Kell még pH beállító szintén nem tudom az árát, ez is lehet 5000/szezon.

És végül egy 14 m3-es medencéhez nem árt egy elemző készlet, ez olyan 10-15000 Ft, és nincs benne túl sok kellékanyag, így ez is lehet szezononként ennyi.

Ezen felül a villanyszámla: ~100W folyamatosan a keringetés/szűrés miatt, ez egy szezonra szintén kb. 5000Ft villanyszámlában...

Ez összesen egy 3 hónapos szezonra olyan ~32 - 37 000 Ft/szezon + szűrő csere igény szerint..

2013. jún. 22. 11:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Amúgy meg hogy mennyi klór kell bele: Amit az általad vásárolt szer adagolása ír.
2013. jún. 22. 11:55
 3/3 A kérdező kommentje:
Van vízforgatóm klórom is ph tesztem is, nekem ennél jóval magasabb árakat mondtak, hogy havonta van benne 30 ezer forintba ezért is voltam meg ijedve... Azt még megköszönném ha valaki leírná hogy milyen az ha opálos a víz. Meg hogy lehet melegíteni a vizet benne ? Én Fekete csőre gondoltam amit feltekerek a terasz tetőre és keringetem benne a vizet. Vagy felesleges túlbonyolítani elég egy fekete fólia?
2013. jún. 22. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!