Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit használjak kertitóba alga...

Mit használjak kertitóba alga ellen?

Figyelt kérdés
2013. jún. 21. 19:13
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Én kb 2 hete cseréltem vizet, de már algás! Van benne ponty, kárász, aranyhal + a növények. Mondjuk nekem sajna egész nap süti a nap. Kb 3000l és 1m méj. Most nem akarom leszivatni, mert vannak ivadékok! Azért gondoltam valami algaölő szerre.
2013. jún. 22. 14:52
 12/12 dirtboy ***** válasza:

az normális ha most cserélted nem rég és be algásodik,nekem is mindig így van vízcsere után.

várni kell kicsit ilyenkor és kitisztul vissza.

a tavad nagyon kicsi ahhoz hogy egész nap süsse a nap.

neked a növények kevesek lesznek vagy ha sokat raksz bele akkor nem látod a halakat.

a víz is nagyon felmelegedhet mert sekély is meg kevés is a víz mennyiség.

ha tudsz akkor csinálj a tó mellé egy csobogót vagy kis patakot aminél tud hűlni a víz és oxigénnel dúsulni.

25fok felett ha jól tudom felére csökken a víz oxigén tartalma szóval nem elhanyagolható a víz hőfok.

te valószínűleg nem fogod tudni megúszni külső szűrő nélkül a víz tisztán tartását,vehetsz kész szűrőt is ez esetben uvc szűrőt ajánlanék,nem csak a lámpásat hanem az is kell ami szűri is az elhalt algákat.

a szűrést házilag is megcsinálhatod ha gondolod,ezekhez leírást stb a kerti tó index fórumon találsz nemrég volt róla szó,képek is vannak,kérdezhetsz is ott ha valamit nem értenél.

[link]

2013. jún. 22. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!