Miért vannak fent a halak a kerti tóban a víz tetején?
Sűrgősen lecserélni a vizet.Elfogyott az oxigén.
Tavaly nálam is ez volt .Próbáltam kiszedni,megmenteni
őket.Friss vizet tettem egy kádba .Az oldalazók már nem tértek magukhoz .Tegnap cseréltem vízet,igaz az enyém csak
m3 es.A levegőzteteő meg menjen,ne engedje bepossadni a vizet .
A meleg vízben rosszul oldódik az oxigén.
A növények éjszaka oxigénfogyasztók.
Nagy melegben a mikroorganizmusok és halak is több oxigént fogyasztanak.
A víz felszínén nagyobb a víz oxigéntartalma.
Szökőkutat vagy csobogót érdemes csinálni, a vízszűrő/szivattyú magában még nem elég.
Ahogy elnézem, már mindent megírtak. Gondolom, remélem, már meg is oldottad ezt a problémát!
És persze bízunk abban, hogy egyetlen halacskád sem "halt bele"!
négyes vagyok.
ha van benne növény (vagy alga), akkor hajnali 2-4 óra között van a legkisebb oxigénszint, mert ha felkel a nap akkor már elkezdik termelni.
Ha sok az oxigéntermelő, akkor napközben elég (sőt sok) lehet a zoxigén, de hajnalra nagyon lecsökken, a halak pipálnak.
halastavakon locsolni szokták a vízfelületet (a "repülő víznek" nagy a felülete, jól oldódik benne az oxigén)
A kilocsolás sem túl jó megoldás, feltöltéskor gyorsan változik a víz hőmérséklete, kémiai összetétele.
("Miért vannak fent a halak a kerti tóban a víz tetején?" megnézném, hogy hogy vannak a víz tetején, mint a molnárpoloska)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!