15nm konyhakertből hogy lehetne kihozni a legtöbbet?
Oldalán éri fény? Kerités milyen van?
Mert oldalra futó növényt lenne érdemes,ami felfut,kihasználva a helyet.Nekem a patiszon nő így egyik oldalon,másik oldalon paradicsom,ilyen futósabb,felnyúlik másfél méteresre (meg kell kötözgetni persze).
Ekkora területre amit nem érdemes,az a krumpli,minden más igen.
Nekünk sincs nagyobb,borsó van 2 sor épp,az egy éven kettőt lehet,van ribizli,paradicsom a szélén,már fut a patiszon és a padlizsán.Petrezselyem és pár sárgarépa is lesz.Napraforgó 3 szál van minden éven,ősszel szotyinak leszedjük.Tavaly egy sor csemegekukoricát is ültettem.
Citromfű van még,tea finom belőle.
Valóban ekkora kertbe olyat kell ültetni,aminek haszna is
van.Lehetőleg tömeg termést adó növényt.Olvasom az 1 es válaszát.Nem akarom megbántani,de cs.kukorica,napraforgó,
padlizsán,nem ide való.Ezt a mennyiséget akár a piacon is megvehetem .Ahhoz hogy jó termés legyen,meg kell trágyázni .A miénk is ekkora,meg kell tervezni mi hova kerüljön .
Az egyik szélén 2 sor saláta volt.Középre került az uborka . Mire az ubi bujt ki,már kifogyott saláta.Az ubi
hálóra van futtatva.Jön az ut,mert járni is kell.
Aztán 2 sor ősszel ültetett fokhagyma .Terem annyit egész évre elegendő . Mellette sárgarépa sor.Út,2 sor hagyma .
A kert másik szélén 2 sor zöldség,mert ebből maradhat is bent,csak 1 lesz teljesen kiszedve .A bent maradt,tavasszal korán hajt,de még a hó alatt is van zöldje.A maradék köztes részre salátát ültettünk,mire jött a paprika ültetés az is kifogyott.A ágyás végekbe,út végére,amerre nem járunk paradicsom került .Akinek nem kell sok zöldség,helyette mehet cukorborsó.Ahogy kijön,helyébe mehet a kerek répa .A cukorborsó sornak,20-25 cm es hely kell.Csak nem szabad engedni,hogy
valamelyik oldalra eldőljön .Ennek is meg van a technológiája .Természeten minden eső vizet fel kell fogni .A kapálással nem szabad spórolni .
Első vagyok
Lehet nem ide való,de szépre nő a kukorica,napraforgó és padlizsán is,nekünk ezekből nem kell sok.(hiába ültetnék salátát,cukorborsót,zöldbabot,nálunk egy gramm nem fogyna belőlük)
Kérdező:neked kell tudnod milyen zöldséget,gyümölcsöt esztek meg,és azokból mit éri meg ültetni,mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!