Kezdőoldal » Otthon » Kert » 15nm konyhakertből hogy...

15nm konyhakertből hogy lehetne kihozni a legtöbbet?

Figyelt kérdés
Sajnos csak ekkora kert van, szeretném kihasználni minél értelmesebben, hasznosabban, vannak ilyen tanácsaitok? Köszönöm szépen!
2013. jún. 20. 13:38
 1/10 anonim ***** válasza:

Oldalán éri fény? Kerités milyen van?

Mert oldalra futó növényt lenne érdemes,ami felfut,kihasználva a helyet.Nekem a patiszon nő így egyik oldalon,másik oldalon paradicsom,ilyen futósabb,felnyúlik másfél méteresre (meg kell kötözgetni persze).

Ekkora területre amit nem érdemes,az a krumpli,minden más igen.

Nekünk sincs nagyobb,borsó van 2 sor épp,az egy éven kettőt lehet,van ribizli,paradicsom a szélén,már fut a patiszon és a padlizsán.Petrezselyem és pár sárgarépa is lesz.Napraforgó 3 szál van minden éven,ősszel szotyinak leszedjük.Tavaly egy sor csemegekukoricát is ültettem.

Citromfű van még,tea finom belőle.

2013. jún. 20. 13:57
 2/10 anonim ***** válasza:

készíts dombágyást:

[link]

[link]

2013. jún. 20. 14:08
 3/10 anonim ***** válasza:
raklapkert
2013. jún. 20. 14:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A dombágyásról nem találtam egy olyan fotót sem, ahol már tele lenne ültetve és terem mindenféle. Nem nagyon tudom elképzelni pl. az öntözését egy ilyen dombnak, lefolyik róla a víz, az első szél és eső pedig valószínűleg elmosná, de az elgondolás nem rossz. De ilyen deszkás teraszosítást jobban el tudnék képzelni. Egyik oldalon most is paradicsomot növesztek, de sajnos a másik két oldalon faléc kerítés van, itt árnyékosabb a kert és oda nem halmozhatok fel földet sem így, de megpróbálkozom babbal, uborkával még talán.
2013. jún. 20. 14:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Valóban ekkora kertbe olyat kell ültetni,aminek haszna is

van.Lehetőleg tömeg termést adó növényt.Olvasom az 1 es válaszát.Nem akarom megbántani,de cs.kukorica,napraforgó,

padlizsán,nem ide való.Ezt a mennyiséget akár a piacon is megvehetem .Ahhoz hogy jó termés legyen,meg kell trágyázni .A miénk is ekkora,meg kell tervezni mi hova kerüljön .

Az egyik szélén 2 sor saláta volt.Középre került az uborka . Mire az ubi bujt ki,már kifogyott saláta.Az ubi

hálóra van futtatva.Jön az ut,mert járni is kell.

Aztán 2 sor ősszel ültetett fokhagyma .Terem annyit egész évre elegendő . Mellette sárgarépa sor.Út,2 sor hagyma .

A kert másik szélén 2 sor zöldség,mert ebből maradhat is bent,csak 1 lesz teljesen kiszedve .A bent maradt,tavasszal korán hajt,de még a hó alatt is van zöldje.A maradék köztes részre salátát ültettünk,mire jött a paprika ültetés az is kifogyott.A ágyás végekbe,út végére,amerre nem járunk paradicsom került .Akinek nem kell sok zöldség,helyette mehet cukorborsó.Ahogy kijön,helyébe mehet a kerek répa .A cukorborsó sornak,20-25 cm es hely kell.Csak nem szabad engedni,hogy

valamelyik oldalra eldőljön .Ennek is meg van a technológiája .Természeten minden eső vizet fel kell fogni .A kapálással nem szabad spórolni .

2013. jún. 20. 14:59
 6/10 anonim ***** válasza:

Jó kertészkedést !

5 ös voltam

2013. jún. 20. 15:02
 7/10 anonim ***** válasza:
A dombágyás működik, évtizedek óta ismert. Öntözni nem csak felülről lehet, olyat is ismerek, amibe bevezettek dréncsövet, és gyökérzónában locsolják a növényeket.
2013. jún. 20. 15:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Lehet nem ide való,de szépre nő a kukorica,napraforgó és padlizsán is,nekünk ezekből nem kell sok.(hiába ültetnék salátát,cukorborsót,zöldbabot,nálunk egy gramm nem fogyna belőlük)

Kérdező:neked kell tudnod milyen zöldséget,gyümölcsöt esztek meg,és azokból mit éri meg ültetni,mit nem.

2013. jún. 20. 15:19
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az 5-ösnek a részletes hozzászólást, sokat segít! A kerek répa az milyen?
2013. jún. 20. 16:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Add ki mobilátjátszónak. :)
2013. jún. 20. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!