Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan tartsam tisztán a...

Hogyan tartsam tisztán a kerti medencét?

Figyelt kérdés
A mai nap vettünk egy medencét a TESCO-ban. Tudom, hogy nem volt túl jó döntés itt vásárolni kerti medencét, de egész jó. A medence alá raktunk szőnyeget, tetejére pedig kaptunk takarófóliát. Volt a medence mellé vízforgató is (bár ezt még nem teszteltük). Külön vettünk hozzá ALGASTOP!-ot és TISZTAKLÓR-t is. A kérdés az, hogy mennyi algaölőt és mennyi klórtablettát kell bele rakni, és, hogy mikor, milyen időközönként? A vízforgatót pedig a használat előtt, közben vagy után kell használni? Persze a használati utasítást is jól átolvastuk, de nem írta. Természetesen ezért fordultam ide. Kedves "szakértők"! Ha több hasznos tanácsot is tudnátok írni, esetleg tapasztalatot vagy oldalt (bár én nem találtam), azért megköszönném!
2013. jún. 19. 22:45
 1/2 anonim ***** válasza:
No, ha nem forgatod a vizet akkor az az algaölő nemigen tud hatékonyan keveredni, illetve az elhalt algáknak valamin fel kéne akadni, az pedig a szűrő.
2013. jún. 20. 01:04
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
A vízforgatót használat után és előtt folyamatosan illene használni ha az a izé a tűző napon van. Az a napi 400 Ft (0,4kWx60x16óra)nem nagy összeg. Annyiért egy tölcsér fagyit sem kapsz a strandon. Nem hiszem, hogy egy óra alatt át tudna forgatni 2-3 köbmétert. És ha igen, akkor is folyamatosan keveredik a tisztított a tisztítatlannal, vagyis csak hígul, de 100% sosem lesz. Az algagátló az újraképződést gátolja, ami benne van a vízben és elhalódott, azt is ki kell szűrni. Az adagolás meg rajta van a dobozon. Gondolom csak tudod mekkora a medencéd vagy ha nem a henger vagy téglatest térfogatszámítás nem kéne hogy gondot okozzon.
2013. jún. 20. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!