Kezdőoldal » Otthon » Kert » A hagymák magszárát el kell...

A hagymák magszárát el kell távolítani a fejesedés érdekében?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy amelyik hagyma magszárat eresztett, annak feje szinte kő kemény, fás. Szinte fogyaszthatatlan.

2013. jún. 5. 09:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Én le szoktam csippenteni a bimbot
2013. jún. 5. 10:26
 2/5 klopusz ***** válasza:
Igen. Én gyerekkoromban úgy láttam, hogy nem csak lecsípik a virág-kezdeményt, hanem azt a szálat tőből letörik.
2013. jún. 5. 10:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Amelyiknek virágkezdeménye van,ahogy más kép mondják "bikásodik",abból igazi jó hagyma nem lesz.

Amikor a hagyma szára elkezd sárgulni,és magától tőben el

is hajlik,akkor már kezd beérni .A többit is el kell hajtogatni,nem szabad levágni,mert be fog rothadni .A hagyma szárrészének is vissza kell húzódni .Különben nem lehet

eltartani .A tövénél teljesen el kell száradni.

Kiszedéskor sem azonnal távolitják el a szárat,árnyékos helyen szárogatni kell .

2013. jún. 5. 13:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Amit fejeshagymának akarunk, és megbikásodik, bizony le kell törni szinte tőből. ( nehogy a magnak kitevőről tördelje le valaki )

És az még jó hagyma lesz.

Előttem írták, " eltapossák " mielőtt kezdene száradni. Nem szabad letörni az egészet, mert az eső befolyik és akkor tényleg annyi a hagymánknak.

( legalább az eltapossátok e kérdést nem kellett feltennem, és tovább se kell leresgélnem. Mert ezt viszont az én környezetembe nem csinálják, de gyerekkorom emlékébe él, és nem tudtam tapossam, vagy ne ).

Most kezd vastagodni a száránál, gyanítom időszerű. Konyhakerti mennyiségnél megoldható, nagy hektároknál érdekes dolog...

2014. jún. 19. 07:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Idén ez a kérdés hamvába hullott. 100%-os, visszafordíthatatlan pusztítást végzett a hagymalégy.
2014. jún. 21. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!