Hol lehet kapni ikersor húzására alkalmas dupla fejű kapát?
bazi egyszerű...........10cm-es távolságra kikijelölsz 1-1 pontot leszúrod a az egyik pontba az egyik madzag egyik végét ...a másik pontba meg másikat....teszem azt ez a sor 5m-es akkor 5m-el odébb ugyan ezt meg teszed majd a az madzagok végét ugyan úgy lleszúrod....kész...a madzagok ívében kihúzod a sorokat ..ennyi
illetve direkt sor kihúzásre lehet kapni ilyet amivel akár 5-vagy akár 6 sort vagy akár még 8-
at is ki lehet húzni....
már a drága jó öregapáink meg öreganyáink is ezt használták....ha kérdésed van evvel kapcsolatban írj rám!! de szerintem ez egyértelmű
Mi az az utalózni?
A madzagos megoldással az a baj, hogy régimódi és macerás, ikersorhoz nem is nagyon jó hanem normál sorokhoz 20-40 cm távolságoknál. Húzásnál ugyanúgy vigyázni kell, hogy a madzagot ne nyomjam el vagy ne távolodjak el tőle pár centivel. És egy gazdaságosnak induló ikersornál nem fér bele 5 centi kilengés. A másik dolog, hogy mélyebb vetésnél, pl dughagyma a szomszéd sorba beleomlik a föld és ide-oda kell kikotorgatni felváltva mindkettőből. Ha betemetem az egyik bevetett ikret, akkor esetleg nem lesz nyoma annak a sornak, vagyis a tévedés benne van mégha madzag mellett bénázgatok. Szemre is ki lehet húzni 5 métert ha van mihez viszonyítani mellette. Na, azért kéne az olyan kapa, ami ha görbén is húzom a sort, akkor is párhuzamosan fut az ikerrel.
NA JÓL VAN A 2-ES LENNÉK,ha így kell értelmezzni akko itt van
a sorolóval húzol rendesen egy ívet,monnyuk lesz 5sorod..eddig remélem megvan.....az ikersorok között mondjuk 60cm a táv,a sorhúzóval ugye 5sort húzol ami 30cm távra vannak egymástól....tehét marad egy üres csíkod,mivel ami középen van kettő az lesz a sortáv...abba az egy üresbe ismét beleillested a sorolot,kihúzod..egyenes sztem
Mármint ilyesmit kéne eszkábálnom, de csak 2 foggal, amit 10-40 centi között állíthatok tetszés szerint egy csúszkán. Ha 12, akkor annyi.
2-es vagyok...8-as ja,én ezt nem tudtam....kérdező grat:DDD
AZ LESZ AZ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!