Milyen festékekkel színezik a mulcsnak használt fa aprítékokat?
Tudna valaki konkrét anyagot, anyagokat mondani, mert az, hogy "környezetkímélő", az számomra is világos.
Csak valami márkával, gyártmánnyal előrébb lennék.
Biztosan láttál már Te is kertészetekben és barkácsáruházakban ~70literes zsákban árult színezett faaprítékot.
Természetesen nem a lila-piros-narancssárga színű megoldásokra gondolok, de vannak olyan pasztelles, barnás színek is amik mondjuk szebbé tesznek egy friss fenyőfából aprított nyesedéket. Mert legyünk őszinték, azért furcsa hatása lenne a szinte fehér színű friss fa nyesedéknek egy kertben.
Te nem így gondolod?
"Mert legyünk őszinték, azért furcsa hatása lenne a szinte fehér színű friss fa nyesedéknek egy kertben.
Te nem így gondolod?"
NEM, nem így gondolom, egy kertben fontosabb a természetesség, mint a - felületelesen értelmezett - "szépség". A "fehér szinü" nyesedék pár héten belül besötétül mindenféle vegyszer meg festék nélkül is.
Nekem eszembe nem jutna FESTETT fanyesedéket szórni a kertembe.
Értem és köszönöm az eddigi hozzászólásaitokat, de a kérdésem lényegén mit sem változtat.
Azt kérdeztem, hogy:
"Milyen festékekkel színezik a mulcsnak használt fa aprítékokat?"
Vitatkozhatunk azon, hogy az ilyen faapríték az esztétikus-e, természetes-e... vagy sem.
Meg beszélgethetünk arról is, hogy normális vagyok-e, ha én színezni szeretném... stb, de TÉNY, hogy van ilyen (színezett) készen kapható fa apríték.
NEM A FAKÉREGRE GONDOLTAM!
Hanem kisebb fa darabokra, amik szerintem amúgy valamilyen asztalosipari hulladéktermékek.
Tudom azt is, hogy a frissen darabolt fa nyesedékek a szabadban (napsugárzás, csapadék, stb) hatására idővel besötétülnek..., de mint mondtam, engem CSAK az érdekelne, hogy ha én valamilyen színezett megoldást szeretnék készíteni házilag, akkor ehhez milyen anyagot használhatok.
Megjegyzem, hogy az egyéb kerti fa szerkezeteket (pl. ágyásszegélyeket) is kezelik..., annak ellenére, hogy idővel azok is elszíneződnének maguktól is.
Lemaradt!
Természetesen én sem valamilyen zománc festékre gondoltam, hanem valamilyen lazúrra, ami meghagyja látszani a nyesedékfa erezetét, ugyanakkor számomra tetszetős színt/árnyalatot is ad neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!