Mi a neve ennek a szobanövénynek? Kép lent:
Név alapján már jobban utána tudok nézni a gondozásának. De ha valakinek van hozzá bármilyen tanácsa, azt is szívesen olvasom a nevén kívül...!
Köszi!
Nem. De köszi, hogy ezt írtad, mert rákerestem gugliban, és így rájöttem, hogy majomfánk is van! :-) Csak arról nincs még fotóm, illetve azt úgy tűnik szakirodalom nélkül is életben tudom tartani, ezért annak a nevéről még nem gondolkodtam. :-))
Ennek a növénynek a levelei annál kisebbek, vékonyabbak is, nem olyan pufik, cirádásabbak, világosabbak... És az egész növény sokkal érzékenyebb, ennek folyton sárgulnak az alsó levelei. :-(
Szóval mi ez? Mire keressek még rá? :-)
Szerintem a korallvirág (Kalanchoe) egyik fajtája.
Elég sokféle létezik.
Talán erre hasonlít a legjobban a tiéd:
Amúgy amiről a képet feltöltötted fényhiányban szenved, ezért kicsit megnyúlt. A sárgulás oka lehet nitrogén hiány és túlöntözés is.
Ez nem korallvirág, ez egy pozsgás növény, a neve sajnos nem jut az eszembe.
semmi extra, szereti a meleget, a tűző napot is, nem szabad csontra kiszárítani a földjét, de jól bírja a szárazságot. Szóval a locsolással óvatosan!
Nagyon sokat okosodtam, hogy rákerestem a javaslataitokra. :-) Szóval minden válasz hasznos, még ha nem is tudom még a növényem nevét. :-)
Szerintem sem korallvirág, és tényleg pozsgás lehet, mert így "állagában" a majomfához nagyon hasonlít.
És gáz, mert én mindig úgy éreztem, hogy ezek a nagy nedvességtartalmú leveles növények sok vizet igényelnek, közben épp ellenkezőleg...
Nemrég a képen látható növényemet tűző napra tettem, és akkor nagyon kihalványodtak a levelei. Megijedtem, és árnyékba tettem, azóta ilyen újra. De lehet túlöntözés volt a baj...?!
Nem hinném, hogy majomfa, mert azt tényleg felismerem egy másik növényemben. Vagy abból is vannak különböző levélalakú és vastagságú fajták? Hm.
A 6-os Válaszoló tippjére még akkor rákerestem, és képtalálatok alapján nagyon olyannak tűnt, a leírást viszont furának találtam, de még azóta nem volt időm jobban belemerülni. Majd kicsit később foglalkozom vele. Arra is gondoltam, hogy a majomfát melléteszem és úgy lefotózom, illetve egy mérőszalagot, a méretarány kedvéért... :-)
Addig is köszi, hogy foglalkoztatok a témával!
Most nem öntözöm annyira, és úgy tűnik ez jó neki, éppen nem sárgul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!