Kezdőoldal » Otthon » Kert » OBIban érdemes egynyári...

OBIban érdemes egynyári virágot és muskátlit venni?

Figyelt kérdés
Értem úgy, hogy szép és friss virág kapható e náluk(palánta)vagy érdemesebb kertészetben megvenni? Mivel náluk 600-700ft 10dbos palánta tálca, kertészetben meg 1200-1400körül, és mivel sok kellene hozzánk, így jobban megérné az OBIs.

2013. máj. 11. 13:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi amit ott vettünk, és még él, az a minirózsa, amit azóta kertbe kiültettünk. Szépen fejlődik, virágzik...

Mást is vettünk már, pl mikulásvirág, karácsonyi kaktusz, egyebek, de azok nem maradtak meg. Illetve a karányocsi kaktusz még nem halt meg, de nem növekedett...

Ez inkább azon múlik, hogy MI MAGUNK TUDJUK-E RENDESEN GONDOZNI A NÖVÉNYT. Hát a mi családunk nem profi, és szerintem itt a bibí. A rózsa nem igényel nagy szaktudást, ezért az él és virul.. :-)

Annyi még biztos, hogy az áruházi virágok mielőtt az áruházba kerülnek, jól fel vannak turbózva... Tápoldatok, mifenék. HOgy a boltban a topon legyenek... Ezért hazavíve elég érzékenyek ha nem ugyanazt az ellátást kapják nagy hirtelen.

2013. máj. 13. 13:20
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Eddig kertészetben vásároltunk egynyáriakat muskátli és petúnia is nagyon szépen megmaradt pedig csak a musik kaptak nekik való tápoldatot. Holnap megyek az OBIba remélem szép és friss virágok lesznek, egy próbát megér mindenképp.

2013. máj. 13. 19:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy a kertészet az igazi, főleg, ha még tanácsot is adnak...

De az OBI is jó szerintem.

Ami igazán rizikós, az a sok hipermarket, tesco, auchan és társai. Na az ottani növényeket mindig úgy veszem, ha tényleg le van árazva, mert tudom, hogy azok inkább nem fognak megmaradni, főleg nálam... :-) A barkácsáruházak azért minőségibbek ezeknél!!!

2013. máj. 14. 09:01
 4/5 A kérdező kommentje:

A muskátlit náluk vettem, szép friss a választék!

Az egynyári kínálatuk nagyon gyér volt sajnos, így a kertészetben vettem meg a kisvirágokat az eperpalántával együtt(NewGarden). Érdemes az OBIba bemenni mert sok virág van. Csak elég válogatós vagyok, de a muskátlik gyönyörűek és aki nem akar túl színes és dús virágokat(petúnia) annak jó az OBI.

2013. máj. 16. 18:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Évek óta vásárolok balkonnövényeket, hozzánk is elég sok kell, így az obiban vettünk legtöbbször, csak azt vettük kertészetben ami szín esetleg nem volt obiban. A legszebb futómuskátlikat ott vettem pakkban, a rózsatöveim is mind onnan vannak, tévedés, hogy nem jó, csak nézd meg jól a növényt mielőtt megveszed, nem e beteg, fonnyadt sárga stb..
2017. ápr. 16. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!