"Komposztáló műanyag ládából: Ha épp megszabadultunk néhány kiló kacattól és nem tudunk mit kezdeni a kiűrült műanyag ládával, fúrjunk rá lyukakat, majd nyugodtan tegyük bele a szerves hulladékot. Adjunk hozzá némi összetépkedett újságpapírt és keverjük meg hetente egyszer a komposztot. Egész évben remek táptalajt biztosítunk a kertünknek!"
2013. máj. 11. 11:25
1/6 anonim válasza:
Nem kell csak lehet ! De csak fekete fehér újságokat , tojásos dobozokat , tépkedve , szecskázva . ( Színes újságokat , szórólapokat ne , mert nem bomlik le ! )Tipikus "városi-ember" recept , vidéken ezt nem ismerik , ott van elég ágnyesedék , zöldhulladék stb.
2013. máj. 11. 20:45
2/6 anonim válasza:
Hát, elég felesleges dolog újságot komposztálni. Nem tudom, hogy a nyomdafesték jó-e a földnek mégha az sima fekete tinta is. Néha a taknyos zsepit beledobom ha ott vagyok éppen, ennyi. Az elbomlik pár hónap alatt.
2013. máj. 11. 21:15
3/6 anonim válasza:
ja a zsepi mehet, de a festéktől én is "tartok"
2013. máj. 12. 01:07
4/6 anonim válasza:
"Miért kell újságpapír a komposztba?"
Miért, kell újságpapír a komposztba?
Ezt inkább csak a nagyvárosi emberfélének találták ki, hogy tudjanak mit rohasztgatni otthon maguknak. A belvárosban se fű se fa se semmi élő, és a belvárosiaknak az már kietlen préri, ahová nem vezet villamossín. Újság viszont van bőven a belvárosban is, és egy idő után elrohad az is. Jónak ugyan nem jó, de "ha ló nincs, jó a szamár is" alapon megteszi.
2013. máj. 12. 09:38
5/6 anonim válasza:
#2-#3-as ! Ne féljetek a fekete festéktől . Nem mérgező , olaj , vagy gázkoromból , gyantából és olajokból állnak . A komposztálás során lebomlanak , ráadásul a teljes újságpapír-mennyiség mindössze 0,2 %-át teszik ki . De , mint azt már írtam , és más is megerősített benne , ez tényleg városi recept .
2013. máj. 12. 13:50
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!
Én nagy kertes házban élek, ahol van egy nagy komposztálónk is. Eszembe nem jutna újságpapírt belerakni.
Most már csak azt nem értem, hogy egy ilyen helyen: "A belvárosban se fű se fa se semmi élő, és a belvárosiaknak az már kietlen préri," mit kezd a városi egy lakásban a komposztjával? Szerintetek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!