Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan csináljak kerti tavat?

Hogyan csináljak kerti tavat?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyesmi kerti tavat szeretnék csinálni csak nagyobbat, van is egy alap, ami hasonlóan néz ki szóval téglalap alakú medence, ami már jó 10 éve nem volt használva és ezt szeretném átalakítani kerti tóvá.

1.A szélén az milyen fa lehet vagy az mindegy csak kezelni kell valamivel ha igen mivel?

2.A medence fala meszelve volt régen most szeretném valamivel lefesteni ami nem árt a halaknak és van belőle barna vagy fekete szín.

3.A mérete 4x3x1 milyen felszerelés kell bele?

4.Lehet ebből egy jól működő tavat csinálni úgy, hogy csak az aljára kerülnek növények? Tehát nincs meg ez a lépcsőzetesség vagy esetleg megoldás lehet egy ilyen: [link] vagy valami más?

5.Mennyi hal férne el benne (valószínűleg koi)

6.Minden ötlet dekorációra vagy növényekre. (köré, bele)

2013. máj. 2. 16:53
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha már megvan az alapja a dolognak, akkor tudni kéne hogy szivárog-e. Ha minden oké akkor a nehezét már letudtad, de még mindig lesz tenni való. Ha meszelve van az nem jó, mert egy idő után elfárad és elkezd majd leválni róla, ami baromira nem fog jót tenni semminek sem. Nos ha nem akarsz méregdrága festékekre áldozni vagy csempézni, akkor javaslom azt hogy vegyél kertitó fóliát és azzal burkold be a medencét. Ha az megvan akkor már jöhet a dekoráció.

Nos ahogy elnézem ezen a képen van egy vízesés, nos lemerem fogadni hogy az egy keringető rendszerre van rákötve ami szűrőként működik, ezt mindenképp tedd bele én szerintem hogy a víz ne algásodjon meg azért tiszta is legyen valamennyire. Ilyen kertészeti üzletekben lehet kapni kertitó szűrőket, célszerű olyat venni ami infra lámpás és szívja a vizet, plusz egy dobozban megszűri, ezt szépen el lehet rejteni egy ilyen sziklás helyen ahogy a képen is van, csak azt célszerű úgy kialakítani hogy vízálló üreg legyen, mert azért nem tesz jót az elektronikának sem ha víz éri kívülről, mert ez ilyen külső egységes de a tóba szoktak tenni egy belső szűrőt is.

Nos egyik ismerősömnél láttam már ilyet és ő neki havonta kellett a szűrőt takarítania a vízkő, meg a homoklerakódása miatt, ennyit kibír még a tó hogy ne algásodjon, de tudtommal lehet belekapni algaölő tablettát de így nem tudom hogy mennyire árt az élőlényeknek.

A szűrőre visszatérve ezt úgy tudom köbméter alapján kell megvenni a teljesítménye miatt, mert ha túl kicsi teljesítményűt veszel akkor lehet egy kalap fost nem fog érni az egész, ezt egy szaküzletben érdeklődd meg inkább elsősorban.

Nos a fa rajta amit látni még és kérdezted is, az szerintem egy sima deszka csak lekezelve vízálló festékkel, és szerintem időálló is, bár azzal szerintem lesz 1-2 évente dolgod hogy újrafesd mert egy idő után kopik az is. A belevaló élőlények meg kiegészítők már csak az elképzelésedtől függ igazából, ha elfogadsz egy tanácsot ne vidd túlzásba ezeket, és sok halat se vegyél bele, mert könnyen elszaporodhatnak, haveroméknál egy halom hal van a kerti tóba, még keszegfélék is vannak már, ami rejtély hogyan kerültek bele, és párat már ki is fogtak nehogy elszaporodjanak túlságosan, mert az sem jó főleg télen, mert ha nem tudnak kellő mélyre lemenni a zsúfoltság miatt akkor könnyen el is pusztulhatnak, meg az sem jó ha tele van vele a tó.

2013. máj. 2. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!