SOS! Kullancsírtás kertben, hogyan?
Rengetek felénk a kullancs és nagy valószínűséggel a kertünkben is vannak. Tavaly ősszel költöztünk, nem tudtunk erről a problémáról.
Ma este véletlenül fedeztem fel a férjem derekán egyet, ami még csak a "berágási" fázisban volt.
A kutyámmal a héten már többször voltam állatorvosnál kullancs miatt. :(
Mit tehetnék? Ki lehet őket pucolni a kertből?
Nagyon el vagyok keseredve. Valamit tenni kell. A kertben van 1 cseresznyefa, 1 körte, 4 db nagy tuja, 1 fenyő, 1 tiszafa és a ház előtt rengeteg nyírfa.
Mivel és hogyan kellene lepermetezni? Vagy mit tehetnék?
Nem a fákon van a kullancs. Aljnövényzetben, max bokrokon. Teljesen le kell vágni a füvet, gazt a kertben és a kerítésen kívül is egy darabon.
Van hivatásos cég is:
Védekezés :
Sajnos a vegyszeres védekezést hivatalosan betiltották , de számtalan vállalkozás vállal permetezést . Hatékonyak ? Nem tudom .
Esetleg ha amúgy is permetezitek a fákat levéltetvek ellen akkor javaslom a Decis 2,5 EC-t. Ezzel fújjátok le az aljnövényzetet is. Ugyanaz a hatóanyaga, mint a legtöbb bolha-, kullancsírtó nyakörvnek (deltametrin).
Bár kontakt szer (tehát csak akkor ha közvetlenül érintkezik vele a kullancs), de gyéríteni azért mégiscsak gyérít.
A kutyának persze vegyetek neki való spot-ont, vagy nyakörvet, ne ezzel fújjátokbe.:)
" (tehát csak akkor ha közvetlenül érintkezik vele a kullancs)"
+hat
Köszönöm a válaszokat!
A kutyán idáig is volt nyakörv és spot-on is. Lehet, hogy veszek rá még pluszban vmi sprayt is. Meg persze magunkra!
A kertre idáig is odafigyeltem, de most "nagytakarítást" végzek ott is. Meg kurtítom a tiszafát, mert szép nagy, 2m átmérőjű gömb formájúra nőtt. Lehet, hogy ez is ludas.
Ami az irtást illeti kikérem egy szakember segítségét. Egyedül neki nem állok ilyesminek.
Köszönöm mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!